Kim Jong-un jură să construiască o „armată invincibilă”, pe care SUA să nu îndrăznească s-o pună la încercare

Kim Jong-un jură să construiască o „armată invincibilă”, pe care SUA să nu îndrăznească s-o pună la încercare

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a jurat în timp ce vizita o expoziție de armament că va construi o armată „invincibilă” și acuză Statele Unite că alimentează tensiunile dintre cele două părți și nu ia nicio măsură pentru a demonstra că nu are intenții ostile față de Phenian.

Dictatorul precizează că forța militară nu va fi îndreptată către Coreea de Sud și că nu va porni un alt război care să-i întoarcă pe coreeni unii împotriva altora.

Kim a participat luni la Defense Development Exhibition, eveniment care a marcat cei 76 de ani de la nașterea Partidului Muncitoresc, sărbătorită cu o zi înainte. Expoziția a cuprins o colecție însemnată de noi arme, inclusiv rachetele balistice pe care Coreea de Nord le-a testat deja.

„Statele Unite au spus de multe ori că nu sunt împotriva statului nostru, dar nu au adus dovezi concrete care să ne facă să credem că nu reprezintă o forță ostilă”, a spus Kim Jong-un în timpul discursului.

Kim caracterizează SUA drept o „sursă de instabilitate” în Peninsula Coreeană și spune că cel mai important obiectiv al țării sale este să dezvolte „o capacitate militară invincibilă”, astfel încât nimeni să nu îndrăznească să o pună la încercare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook