Noul Superman este bisexual, anunță DC Comics. „Ar fi fost o oportunitate ratată să îl păstrăm alb şi heterosexual”

Noul Superman este bisexual, anunță DC Comics. „Ar fi fost o oportunitate ratată să îl păstrăm alb şi heterosexual”

DC Comics anunță că Jon Kent, cel mai nou Superman, va fi bisexual. În următorul număr al benzii desenate, care va fi lansat în noiembrie, Jon va fi prezentat într-o relație de același sex cu prietenul său Jay Nakamura, relatează BBC.

Povestea face parte din seria „Superman: Son of Kal-El”, care îl urmărește pe Jon în timp ce preia mantia lui Superman de la tatăl său, Clark Kent.

DC Comics a făcut anunțul cu ocazia National Coming Out Day, o zi de conștientizare a comunității LGBT, inițiată în SUA.

De la lansarea serialului, în iulie, Jon a luptat deja împotriva incendiilor provocate de schimbările climatice, a împiedicat un atac armat într-un liceu și a protestat împotriva deportării refugiaților.

Într-un număr anterior, Jon s-a împrietenit cu Jay – un reporter cu ochelari și păr roz.

DC Comics spune că cei doi vor avea o relație romantică în cel de-al cincilea număr.

Detaliile scenariului nu au fost încă dezvăluite, dar imaginile publicate de DC Comics îi prezintă pe Jon și Jay sărutându-se.

Scenaristul seriei, Tom Taylor, menționează pentru BBC că, atunci când i s-a oferit prima dată job-ul, s-a gândit la „ce ar trebui să fie Superman” astăzi. „M-am gândit că ar fi o adevărată oportunitate ratată dacă l-am înlocui pe Clarke Kent cu un alt salvator alb și heterosexual”, spune Taylor.

El subliniază că, în ciuda „trolilor” de pe rețelele de socializare, reacția la acest subiect a fost în mare parte pozitivă.

 

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook