Kamala Harris, simbolul unei lumi noi care vrea să o elimine pe cea veche

Kamala Harris, simbolul unei lumi noi care vrea să o elimine pe cea veche

Când generalul de Gaulle a fost întrebat de ce nu a planificat un post de vicepreședinte, pe modelul american, în franța, el a răspuns: „Nu vreau să-mi văd văduva în fiecare dimineață”. Ne-am gândit la această propoziție în timp ce observam cuplul compus din Joe Biden și Kamala Harris. Un bătrân cu pierderi de memorie tulburătoare și o tânără energică și ambițioasă. Un politician de modă veche și un activist modern. Un democrat de centru, la fel ca Bill Clinton, și un militant de stânga al partidului. Și, mai ales, un bărbat alb și o femeie de culoare (de fapt metisa, ca Obama).

Această distribuție a fost pusă în scenă de elitele democratice. Mass-media nu a dezvăluit ideile lui Kamala Harris, dar ne-a spus în repetate rânduri că ea este întâi de toate o femeie (nu o observasem), tatăl ei era jamaican și mama ei indiană (trecând repede peste apartenența părinților săi la clasele înstărite). Kamala Harris a fost descrisă ca o hologramă a Noii Americi obsedate de gen, rasă și de ideologia dominantă care domnește în campusuri și în redacții. Kamala Harris a jucat în mod satisfăcător rolul așteptat de la ea, făcând multiple declarații despre „plafonul de sticlă” pe care toate femeile îl întâlnesc în cariera lor.

Și asta a functionat. Chiar dacă Trump, spre surprinderea tuturor, și-a îmbunătățit scorurile în rândul electoratului negru și latin, principalele linii ale luptei au rămas aceleași ca în 2016: dacă bărbații albi ar fi fost singurii care ar fi votat, Donald Trump ar fi fost reales cu majoritate zdrobitoare.

Unii, speriați sau încântați, construiesc deja planuri: un Biden îmbătrânit, arătând slăbiciuni, chiar și boli psihice, care nu și-ar putea termina mandatul și ar lăsa loc vicepreședintelui, care ar candida în 2024 pentru un mandat de președinte. În timpul campaniei, Donald Trump a prezentat această perspectivă. Nu fără motiv. Kamala Harris întruchipează acea aripă stângă a Partidului Democrat care vrea să facă din America multirasială o armă de război împotriva bărbatului heterosexual alb, faimosul „deplorabil” despre care a vorbit Hillary Clinton. Alianța minorităților sexuale și a „Black Lives Matter” este hotărâtă să-i facă de petrecanie vechii lumi care a fost întruchipată de Trump până la caricatură. Deja, noua echipă democrată a anunțat că va ridica toate restricțiile privind imigrația, în special din țările musulmane, pe care le implementase președintele în funcție.

Arma majoră pe care o folosește această mișcare se numește demografie. Dacă au învățat un principiu american, acesta este: „Demografia este destinul”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook