Kamala Harris| Simbolistica ținutei pe care a ales-o în ziua inaugurării

Kamala Harris| Simbolistica ținutei pe care a ales-o în ziua inaugurării

Vicepreședintele Statelor Unite a purtat o ținută într-o culoare inteligent aleasă în timpul inaugurării lui Joe Biden.

„Nu-mi spuneți că această țară nu se poate schimba”, a spus Joe Biden în timpul inaugurării sale. „Uite, acum o întâmpinăm pe Kamala Harris, primul vicepreședinte de culoare al Statelor Unite”.

În această zi specială, Kamala Harris a optat pentru o ținută bogată în simboluri, la care a adăugat pantofii „BB” de Manolo Blahnik: o haină violet, cu insignă David Yurman și semnată Christopher John Rogers. Numit Designer emergent în 2020 de către Consiliul Designerilor de Modă din America (CFDA), tânărul de culoare și « queer »** în vârstă de 27 de ani, care și-a fondat marca în 2016, este o stea în creștere în lumea modei americane. Alegerea uneia dintre ținutele sale a fost o modalitate prin care Kamala Harris a transmis un mesaj puternic și a lăudat talentele diversității.

Demnitate, autoritate și feminism

Culoarea mov, purtată și de Jill Biden cu o zi înainte, dar și de Hillary Clinton în timpul ceremoniei, este, de asemenea, un simbol puternic. Violetul este culoarea tradițională a feministelor. A fost un ton favorizat de diferitele curente de acest tip în anii 1970. Violetul a fost și culoarea sufragetelor de la începutul secolului al XIX-lea, care purtau panglici colorate fixate pe îmbrăcăminte în timpul demonstrațiilor lor.

Violetul simbolizează, de asemenea, demnitatea și autoritatea. „În urmă cu zeci de ani, violetul era culoarea împăratului Japoniei”, spune Jean-Gabriel Causse, designer și autor al Puterii uimitoare a culorilor. „Nu veți vedea vreodată japonezi îmbrăcați în această culoare. Violetul reprezintă o elită, o putere mistică”. O alegere demnă de învestitura simbolică a lui Kamala Harris.

**Termenul queer (ciudat) este diferit de LGBT, care se referă doar la persoane lesbiene, gay, bisexuale și transgen. Queer include nu doar aceste grupe, dar și persoane intersexuale, pangen și heterosexuali cu practici sexuale considerate non-normative, precum sadomasochism, fetiș, etc. În acest sens, „queer” poate fi folosit pentru a se referi la toate persoanele care nu se conformează structurii heteronormative-cisgen.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook