Kamala Harris este prima femeie cu puteri prezidențiale din istoria Statelor Unite

Kamala Harris este prima femeie cu puteri prezidențiale din istoria Statelor Unite

Președintele american Joe Biden își transferă temporar atribuțiile către vicepreședintele Kamala Harris, deoarece vineri va fi anesteziat pentru a face o colonoscopie de rutină. Prima femeie, prima persoană de culoare și prima asiatică din istoria Statelor Unite care deține funcția de vicepremie, marchează o nouă premieră. Ea va prelua rolul de președinte interimar.

Biden, care împlinește sâmbătă 79 de ani, a devenit cel mai vârstnic președinte american la momentul învestirii în funcție.

Este o procedură de rutină ca vicepreședintele să preia atribuțiile președintelui atunci când șeful de la Casa Albă urmează o investigație medicală care necesită anestezie.

Biden este cel mai vârstnic președinte american la primul mandat, iar istoricul său medical a fost publicat ultima dată în decembrie 2019. Cea mai semnificativă afecțiune de care a suferit Biden, potrivit dosarului său, este înregistrată în 1988, când a avut un anevrism cerebral.

Rezultatele investigației sunt de interes pentru republicani, care au adus numeroase critici legate de vârsta înaintată a președintelui.

Sursa: CNN

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook