Guvernatorul din Florida interzice obligația de vaccinare și susține că serurile anti-Covid nu protejează împotriva infectării

Guvernatorul din Florida interzice obligația de vaccinare și susține că serurile anti-Covid nu protejează împotriva infectării

Statul Florida a interzis școlilor și întreprinderilor să impună vaccinarea împotriva Covid-19. Guvernatorul Ron DeSantis, republican despre care se spune că plănuiește să candideze pentru funcția de președinte al Statelor Unite, a semnat noile legi în compania unui grup numit Brandon, același nume folosit ca insultă împotriva președintelui democrat Joe Biden.

„Ne asigurăm că oamenii au dreptul de a-și câștiga existența, oamenii au dreptul de a avea protecție la locul lor de muncă și că părinții pot decide cum își cresc copiii”, spune DeSantis.

Într-un anunț ulterior pe Twitter, DeSantis s-a referit la „statul liber Florida”.

DeSantis repetă o afirmație înșelătoare conform căreia vaccinurile nu protejează împotriva infectărilor cu SARS-Cov-2 și a spus că „imunitatea naturală” ar trebui să fie un criteriul principal pentru revenirea la munca în persoană.

Proiectele de lege au fost condamnate de oficialii din domeniul sănătății publice și de liderii democrați.

„Gee”, a scris guvernatorul Californiei Gavin Newsom pe Twitter. „Ce ar putea merge prost…”

Legile permit angajatorilor să le solicite angajaților să se vaccineze, dar le obligă și să permită oamenilor să renunțe din motive religioase, de sănătate și din alte motive. Persoanele care au avut anterior Covid-19 sunt scutite, în ciuda dovezilor potrivit cărora vaccinurile oferă o protecție mai mare împotriva reinfectării, precum și a cazurilor grave, care necesită spitalizare.

Angajatorii care nu se supun pot fi amendați cu până la 50.000 de dolari pentru fiecare abatele.

Legile interzic, de asemenea, districtelor școlare să solicite elevilor care au fost expuși la Covid-19 să se carantineze înainte de a se întoarce la cursuri.

Florida se numără printre cele câteva state conservatoare care dau în judecată agenția federală pentru a o împiedica să aplice obligația de vaccinare a administrației Biden.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook