Ivermectină împotriva Covid| Peste 350 de studii confirmă eficiența și siguranța medicamentului

Ivermectină împotriva Covid| Peste 350 de studii confirmă eficiența și siguranța medicamentului

MedinCell publică o complexă analiză privind siguranța ivermectinei – explică faptul că nu există niciun indiciu care să împiedice autoritățile sanitare să recomande utilizarea ivermectinei împotriva Covid-19. Expertiza este o evaluare a profilului de siguranță medicală al ivermectinei. Se bazează pe o analiză aprofundată a peste 350 de articole și informații disponibile pe internet, ale căror origini sunt clar identificate.

Publicațiile din ultimele luni prezintă un corp dens de date clinice și cunoștințe științifice care susțin eficacitatea ivermectinei împotriva Covid-19, în tratamentul curativ și în profilaxie, spune Christophe Douat, președintele Consiliului de administrație al MedinCell, care explică: „Siguranța este esențială pentru a decide dacă un medicament este aprobat și utilizat. O analiză cuprinzătoare a literaturii științifice existente privind siguranța medicală a ivermectinei a lipsit. Prin urmare, MedinCell și-a mandatat experții internaționali în toxicologie să efectueze această analiză și să contribuie astfel la dinamica internațională care vizează evaluarea utilizării ivermectinei pentru combaterea pandemiei Covid-19”. Concluzia expertului este clară: nicio problemă de siguranță identificată nu împiedică autoritățile sanitare să recomande utilizarea ivermectinei împotriva Covid-19.

Analiza a fost efectuată de Prof. Jacques Descotes, MD, PharmD, PhD, profesor emerit la Universitatea Claude Bernard din Lyon, toxicolog de renume mondial, cu 40 de ani de experiență în industria farmaceutică și consilier al organismelor de reglementare din întreaga lume.

Ivermectina a fost administrată oral sutelor de milioane de oameni din întreaga lume în ultimele trei decenii. Evaluarea reacțiilor adverse asociate cu expunerea la ivermectină în această perioadă arată că, până în prezent, reacțiile adverse au fost rare și, în general, ușoare până la moderate, spune prof. Jacques Descotes, care susține: „Trebuie remarcat faptul că nu au fost raportate decese în urma supradozei accidentale sau suicidare de ivermectină. Nu s-a dovedit o toxicitate mai mare a ivermectinei la vârstnici, în ciuda afirmațiilor repetate că o barieră hematoencefalică ar putea duce la un nivel crescut de toxicitate a ivermectinei. Mai multe rețele naționale de farmacovigilență din întreaga lume au publicat informații și avize care stabilesc siguranța ivermectinei la subiecții umani. Până în prezent, nu există niciun obstacol în calea prescripției ivermectinei în indicațiile actuale din motive critice de siguranță. Aș dori, de asemenea, să subliniez că nu au fost raportate evenimente adverse grave în zeci de studii finalizate sau în curs, care implică mii de participanți din întreaga lume, pentru a evalua eficacitatea ivermectinei împotriva Covid”.

Studiul este acum disponibil pe site-ul MedinCell.

Despre MedinCell și ivermectină anti-Covid-19

Expertiza a fost realizată în paralel cu programul lansat de Medincell în martie 2020, menit să protejeze împotriva infectărilor cu Covid-19 și a variantelor sale.

MedinCell dezvoltă ivermectină cu acțiune îndelungată, injectabilă, pe baza tehnologiei proprii BEPO® – sub forma unei seringi preumplute, gata de utilizare, cu valabilitate de 24 de luni la temperatura camerei. Medicamentul permite formarea unui mic depozit subcutanat, în întregime bioresorbabil, în momentul injectării. Acesta va acționa ca o mini-pompă care eliberează în mod regulat ivermectina, până când dispare complet.

Ca parte a acestui program, MedinCell finalizează un studiu clinic pentru a demonstra siguranța ivermectinei atunci când este administrată zilnic pe cale orală pentru a simula eliberarea continuă a medicamentului dintr-un injectabil cu acțiune îndelungată. După publicarea datelor intermediare pozitive în decembrie, rezultatele complete vor fi disponibile în următoarele săptămâni.

Sursa: Boursier

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook