Israel vrea să ridice toate restricțiile Covid începând cu 1 iunie

Israel vrea să ridice toate restricțiile Covid începând cu 1 iunie
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: AP

Israelul intenționează să pună capăt restricțiilor de sănătate împotriva coronavirusului la începutul lunii iunie, potrivit Ministerului Sănătății. „Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei, toate restricțiile de pe teritoriul israelian vor fi ridicate de la 1 iunie”, a declarat Ministerul într-un comunicat, adăugând că guvernul nu a votat încă în favoarea acestei propuneri.

Restricțiile impuse călătorilor care intră în Israel vor rămâne în vigoare, ministerul luând în considerare chiar înăsprirea acestora pentru a preveni intrarea variantelor pe teritoriul israelian. În cel mai rău moment al epidemiei, Israel înregistra în jur de 10.000 de noi pacienți pe zi. În ultimele 24 de ore, ministerul a identificat 12 pacienți. În total, țara a înregistrat 839.319 cazuri de contaminare și 6.404 de decese.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie, grație unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze în schimbul datelor cu privire la efectele vaccinării în această țară.

Mai mult de jumătate din populație vaccinată

Peste 5 milioane dintre cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populație) au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer. Scăderea contaminării a permis autorităților să redeschidă inițial restaurantele, barurile și sălile de sport, dar numai pentru persoanele cu „pașaport verde”, adică persoanele care sunt vaccinate sau vindecate.

Începând cu jumătatea lunii aprilie, purtarea unei măști nu mai este necesară în spațiile publice, cu excepția transportului public și în spații închise.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook