Oficialii francezi spun că trupa italiană care a câștigat Eurovisionul ar putea fi descalificată pentru consum de droguri

Oficialii francezi spun că trupa italiană care a câștigat Eurovisionul ar putea fi descalificată pentru consum de droguri

Ministerul Afacerilor Europene din Franța transmite că trupa italiană care a câștigat Eurovisionul ar putea fi descalificată, dacă se va dovedi că solistul, Damiano David, a consumat cocaină în timpul concursului – în această situație, Franța ar deveni câștigătoare, fiind echipa clasată pe locul 2.

Ministrul Afacerilor Europene, Clément Beaune, solicită „transparență totală” și consideră „că nu trebuie să existe loc de dubii” în investigarea incidentului.

„Dacă există probleme, trebuie să existe penalizări. Există un cadru pentru impunerea unor sancțiuni, se ia in calcul inclusiv descalificarea, în caz că există probleme”.

Damiano David, solistul formației de rock Maneskin din Italia, a fost de acord să facă un test anti-drog după ce în imaginile transmise în direct din timpul concursului pare că prizează cocaină de pe o masă.

Maneskin au respins acuzațiile și au afirmat că sunt împotriva drogurilor.

„Nu folosesc droguri. Nu spune asta, serios. Te rog să nu spui asta”, a declarat David la conferința de presă.

Sursa: France24

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook