Ion Alexie: Pacienții trebuie examinați riguros înainte de a începe terapia cu oxigen hiperbaric

Medicul Ion Alexie, certificat în Statele Unite pentru terapia cu oxigen hiperbaric HBOT din 2016, explică modul în care un pacient trebuie evaluat înainte de a începe procedurile de tratare. Sunt necesare analize riguroase, astfel încât riscurile să fie reduse cât mai mult. 

„Medicii care fac terapia cu oxigen hiperbar trebuie să evalueze pacientul înainte de începerea tratmentelor în camera hiprebară. Medicii trebuie să facă o anamneză completă, radiografie la plămâni, și să verifice lista de medicamente și trebuie să facă teste de laborator înaintea primului tratament hiperbar.

Înainte și după fiecare tratament, medicii trebuie să se uite în urechile pacienților și să evalueze starea timpanelor, care se pot sparge din cauza barotraumei.

Înainte de fiecare tratament hiperbaric medicii trebuie să testeze glicemia pacienților. Dacă glicemia este scăzută sau la limita inferioară, pacientului i se dă suc de potocale sau ceva dulce să mănânce.

În timpul terapiilor cu oxigen hiperbaric, glicemia pacienților poate să scadă și din această cauză pacienții pot face crize de epilepsie, accidente vasculare cerebrale sau infarcte”, avertizează Ion Alexie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook