Întrebări fără răspuns în cazul Arthur: Cum a primit prințul permisiunea de a vâna în România, cum a putut confunda urșii și de ce continuă să tacă

Întrebări fără răspuns în cazul Arthur: Cum a primit prințul permisiunea de a vâna în România, cum a putut confunda urșii și de ce continuă să tacă

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat că a ucis unul dintre cei mai mari urși bruni din Europa pentru a lua trofeul. Ministerul Mediului din România investighează acum toate pistele. Ursul Arthur, în vârstă de 17 ani, sănătos, considerat unul dintre cei mai mari din specia sa ar fi fost împușcat în România, pe 13 martie.

Urșii sunt protejați prin lege în România, așa cum spune Mihai Drăgan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului din România. „Cu excepția cazului în care este un animal cu probleme, care provoacă daune enorme sau pune oamenii în pericol de moarte”. Pentru un astfel de animal, raportat de un fermier din localitatea Ojdula, a fost acordat un permis special pentru „extragerea din natură”.

Conform acuzației ONG-ului „Agent Green”, nu ursul problemă a fost împușcat (o femelă, mai degrabă un animal mic), ci un urs brun impunător, de 17 ani, aflat într-o regiune protejată din Munții Carpați.

Am vizitat fermierul care a raportat problema ursului – iar animalul problematic este încă acolo. Din câte știm, prințul din Stiria a obținut permisiunea de a-l împușca, dar s-a orientat către un altul, considerat un trofeu valoros. Se realizează acum cercetări, spune Gabriel Paun, președinte „Agent Green”.

Vânatorul în cauză este prințul Emanuel von und zu Liechtenstein (în calitate de cetățean al principatului, el poartă titlul în mod legal). A primit derograrea, dar în locul ursului problematic, el a ucis marele urs brun. Acuzația activiștilor pentru drepturile animalelor: a facut-o pentru a lua trofeul.

Prințul din Liechtenstein a fost solicitat de mai multe ori de către „Krone” pentru comentarii. Dar prințul tace.

Multe întrebări fără răspuns

Mihai Drăgan a confirmat că Ministerul a deschis o anchetă. Multe întrebări rămân fără răspuns: potrivit lui Drăgan, Ministerul acordă un permis special pentru un urs, iar vânătorii locali se ocupă apoi de împușcare. Cum a primit prințul din Stiria permisiunea de a trage în România? Cum poate un trăgător experimentat să „confunde” un animal mic de sex feminin cu un „gigant” masculin? Și de ce medicul nu răspunde la întrebări?

Investigații în plină desfășurare

L-am intervievat și pe bărbatul care ar fi organizat vânătoarea locală, despre care se spune că ar fi fost împreună cu prințul în timpul vânătorii, dar a spus doar: „Fără comentarii”. Dar nu neagă că vânătoarea a avut loc.

Rezultatele anchetei ar trebui să fie disponibile în câteva zile. Oficialii au investigat marți posibila scenă a crimei.

Sursa: Krone.at

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook