Oficialii austrieci consideră că prințul Emanuel trebuie să plătească pentru vânătoarea care „amintește mai mult de Evul Mediu”

Oficialii austrieci consideră că prințul Emanuel trebuie să plătească pentru vânătoarea care „amintește mai mult de Evul Mediu”

<<În România, moartea celui mai mare urs brun din țară, împușcat de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein în martie, are consecințe penale: așa cum a anunțat procurorul județului Covasna joi dimineață, s-a inițiat o anchetă penală asupra cazului – sub suspiciunea de braconaj și utilizarea ilegală a armelor.

Ar putea urma alte investigații: După cum a declarat șefului agenției de protecție a mediului, Octavian Berceanu, presei române, agenția sa investighează și suspiciunea de braconaj. Vom afla „în ce circumstanțe a fost împușcat acest urs” și apoi „cel mai probabil vom apela autoritățile de anchetă”, a spus Berceanu.

Din partea partidului de guvernamânt USR-PLUS, deputatul Iulian Bulai a cerut o clarificare completă a cazului. Bulai a descris uciderea ursului de 17 ani drept „barbarie” și a precizat că „și prinții pot simți brațul lung al legii și pot fi extrădați”.

Sute de români și-au exprimat indignarea față de împușcarea ursului brun „Arthur” prin intermediul ratingului Google al castelului Riegersburg din Stiria, aflat în proprietatea prințului. Destinația populară a primit brusc multe ratinguri de o stea – „pentru Arthur, din România” a fost cel mai frecvent comentariu. Evaluarea castelului din Stiria a scăzut mult în doar câteva ore.

„Dacă în calitate de vânător nu ești capabil sau nu dorești să diferențiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a-ți preda permisul de vânătoare”, a declarat Alex Pinter, deputatul din Stiria, într-o emisiune de televiziune. Trebuie suportate consecințele dacă acuzațiile împotriva „prințului stirian” se dovedesc a fi adevărate: „Pentru că asta nu are nicio legătură cu vânătoarea responsabilă și umană – vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care amintește mai mult de Evul Mediu decât de secolului XXI”.>>

Sursa: Salzburger Nachrichten

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook