Inteligența Artificială va fi folosită pentru a înlocui vocea Sarei Poyzer, unul dintre starurile „Mamma Mia!”

Inteligența Artificială va fi folosită pentru a înlocui vocea Sarei Poyzer, unul dintre starurile „Mamma Mia!”
  • Sara Poyzer a postat o captură de ecran dintr-un e-mail în care i s-a spus că serviciile ei nu vor mai fi necesare.
  • Oamenii din industria creativă și-au exprimat teama și dezgustul față de această întâmplare.
  • Pe de altă parte, unii artiști consideră că inteligența artificială este bună pentru industria creativă.

Sara Poyzer, una dintre vedetele musicalului de scenă „Mamma Mia!” a provocat rumoare susținând că munca ei pentru o viitoare producție BBC urmează să fie înlocuită de A.I., scrie NME.

Sara Poyzer a postat o captură de ecran dintr-un e-mail trimis de o companie de producție care lucrează pentru BBC. În acest mail, i s-a spus că serviciile ei nu vor mai fi necesare.

„Îmi pare rău pentru întârziere”, se arată în postare. „Am avut aprobarea de la BBC pentru a folosi vocea generată de A.I., așa că nu vom mai avea nevoie de Sara.”

Postarea a provocat multă indignare pe X. Oamenii din industria creativă și-au exprimat teama și dezgustul față de sugestia că munca ei ar putea fi luată atât de ușor de către A.I.

Cum au răspuns artiștii?

Comediantul Seán Burke a scris: „Este terifiant. Mă bazez pe munca VO. Puteți auzi deja voci AI foarte convingătoare pe tot TikTok și nimic nu împiedică companiile să-l folosească pentru a economisi câteva lire. Nu putem avea încredere în oameni că fac ceea ce trebuie. Trebuie luate măsuri.”

Aceste sentimente au fost repetate de podcasterul și comediantul Stevie Martin. Acesta a spus: „Majoritatea veniturilor mele provin din voce. Fără ea, ar fi trebuit să aleg o altă carieră pe bani. Asta mă face să vreau să explodez.”

Chris Addison, comediant și vedetă în „The Thick of It”, a scris simplu: „La naiba cu asta. Scandalos.”

Podcasterul Blindboy a răspuns și el. „Zilele trecute am văzut o recenzie pe YouTube pentru o mașină de tuns iarba cu un robot AI și a fost scrisă și povestită de AI”, a spus acesta.

Inteligența Artificială naște din ce în ce mai multe controverse

Impactul în creștere al Inteligenței Artificiale continuă să fie un punct de discuție major în industria divertismentului. Săptămâna trecută, un nou act a fost aprobat în Tennessee pentru a proteja muzicienii de deepfake-uri generate cu A.I.

Mai mulți politicieni americani au susținut necesitatea unei legislații care să țină pasul cu progresele în tehnologia A.I. Aceasta s-a întâmplat după ce imaginile grafice A.I. ale lui Taylor Swift au circulat pe scară largă pe rețelele sociale în ianuarie.

De asemenea, compozitorul Guy Chambers a spus recent că tehnologia din industria muzicală este „terifiantă”. „Cred că s-ar putea să ajungem într-o etapă în viitor în care un album va trebui să aibă o insignă care să spună „aceasta este o înregistrare umană”, a spus el. „Din ceea ce am văzut despre A.I., accelerația este destul de terifiantă, în ceea ce privește ceea ce poate face și cum ar putea înlocui compozitorii.”

Recent, Bad Bunny a fost supărat de o colaborare generată de inteligență artificială între el și Justin Bieber, care a devenit virală. De asemenea, Bjorn Ulvaeus de la ABBA a spus că tehnologia va fi „o altă provocare foarte serioasă, existențială”, care „va schimba radical lumea pentru creatori și industria creativă”.

Pe de altă parte, unii artiști consideră că inteligența artificială este bună pentru industria creativă. David Guetta a spus că „viitorul muzicii este în A.I.” El a arătat un vers Eminem generat de A.I. într-un DJ set în februarie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook