În timpul crizei Covid, britanicii se tem de gripă. Estimările arată că se vor înregistra până la 60.000 de decese din cauza virusului gripal

În timpul crizei Covid, britanicii se tem de gripă. Estimările arată că se vor înregistra până la 60.000 de decese din cauza virusului gripal

În mijlocul pandemiei Covid-19, Marea Britanie nu uită pericolele altor virusuri. Serviciul Național de Sănătate (NHS) lansează cea mai mare campanie de vaccinare împotriva gripei din istoria sa, estimând că vor fi până la 60.000 de decese cauzate de gripă în această iarnă. Potrivit The Guardian, NHS speră să vaccineze împotriva gripei 35 de milioane de oameni, mai mult de jumătate din populația britanică.

Experții se tem de sosirea primei ierni în care virusul Covid-19 și virusul gripei vor circula simultan. O mare parte dintre britanici și-au pierdut imunitatea împotriva gripei, în special din cauza nivelului foarte scăzut de circulație a virusului în timpul restricțiilor de sănătate legate de Covid. Mai important, restricțiile nu mai sunt atât de dure, iar populația se amestecă semnificativ mai mult decât anul trecut.

Mai multe modele stabilite de Academia de Științe Medicale arată că între 15.000 și 60.000 de decese ar putea fi cauzate de gripă în această iarnă, ceea ce ar face ca sezonul 2021-2022 să fie de două ori mai letal decât un an normal.

Vaccin gripal și vaccin de rapel împotriva Covid-19

Prin urmare, autoritățile britanice au decis să facă tot posibilul pentru a evita valul gripal, iar cetățenii sunt îndemnați să se planifice pentru vaccinare cât mai curând posibil.

Campania coincide cu ce de rapel împotriva Covid-19, recomandat în Regatul Unit pentru persoanele peste 50 de ani, vulnerabile sau profesioniștii din domeniul sănătății.

„Ne confruntăm cu o iarnă dificilă și trebuie să facem rapelul vaccinului anti-Covid și vaccinul antigripal, dacă suntem eligibili”, a declarat dr. Jenny Harries, director general al Regatului Unit Agenția pentru securitatea sănătății.

În prezent, 1,7 milioane de britanici au primit deja o a treia doză de vaccin Covid.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook