Franța nu recomandă doza suplimentară persoanelor sub 65 de ani. „Nu există niciun motiv”, spune coodonatorul campaniei de vaccinare

Franța nu recomandă doza suplimentară persoanelor sub 65 de ani. „Nu există niciun motiv”, spune coodonatorul campaniei de vaccinare
 Alain Fischer, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franța. Foto: AP

Președintele Comitetului de coordonare a strategiei de vaccinare din Franta, Alain Fischer, consideră, de asemenea, că reluarea epidemiei în anumite teritorii este pentru moment doar o „variație foarte modestă”. „Nu există niciun motiv pentru care persoanele sub 65 de ani să fie vaccinate [deoarece] protecția împotriva formelor severe de boală este încă excelentă”.

Alain Fischer estimează că epidemia Covid-19 este în prezent controlată corect și că majoritatea francezilor nu se află în „obligația actuală de a li se administra un rapel”.

„Există o scădere a propagării virusului”, spune Fischer. „Dar trebuie să fim rezonabili, pentru că nu poți prevedea totul: virusului îi place frigul și umiditatea, iar vaccinul nu este perfect”.

Variații modeste

În ceea ce privește revenirea timidă a epidemiei în anumite departamente, profesorul preferă să menționeze „variații foarte modeste”, mai mult legate de „evenimente sociale ” decât o reluare structurală a epidemiei.

Întrebat despre posibilitatea de a abandona permisul de sănătate din 15 noiembrie, așa cum era prevăzut inițial în lege, Alain Fischer susține direcția Consiliului științific, care îndeamnă la o anumită „precauție pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă”. „Dacă rămânem în tendința de scădere, putem lua în considerare [eliminarea permisului sanitar], dar dacă nu este așa, aș tinde să mai așteptăm puțin”, adaugă el.

Fischer reamintește că, pentru moment, nu există o nouă variantă de îngrijorare. „Delta este predominantă în mare măsură, își menține stăpânirea asupra tuturor celorlalte. Vaccinarea nu împiedică mutatia virusului, dar prin blocarea circulației virale reduce șansa de a se dezvolta noi variante.”

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook