În India au fost descoperite 240 de variante noi ale SARS-Cov-2. Numărul infectărilor a crescut cu 31% față de săptămâna precedentă

În India au fost descoperite 240 de variante noi ale SARS-Cov-2. Numărul infectărilor a crescut cu 31% față de săptămâna precedentă

Noile tulpini SARS-Cov-2 descoperite în India par mai transmisibile și mai periculoase (ar putea provoca reinfectări), a avertizat sâmbătă un înalt oficial din domeniul sănătății. În India au fost descoperite 240 de variante noi. Dr. Randeep Guleria, director al Institutului Indian de Științe Medicale (AIIMS) și membru al grupului de lucru Covid din statul Maharashtra, a declarat că aceste tulpini posedă un „mecanism de evacuare imună”. „Pot amenința imunitatea dobândită de o persoană prin vaccinare sau boală și pot provoca reinfectări”, a spus pentru NDTV.

Potrivit doctorului Shahshank Joshi, un alt membru al grupului de lucru Covid din Maharashtra, noile variante au provocat creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus înregistrate în regiunea vestică a Indiei de săptămâna trecută. Luni, Maharashtra a înregistrat jumătate (7.000) din cele 14.000 de noi contaminări zilnice din țară. Săptămâna trecută, numărul infectărilor la nivel național a crescut cu 31% față de săptămâna precedentă.

Prin urmare, India nu a atins încă imunitatea colectivă, contrar opiniilor care au apărut în ultimul timp în spațiul public. Pentru dr. Randeep Guleria, această perspectivă reprezintă doar un „mit”. „Imunitatea colectivă va fi foarte, foarte dificil de atins și nici nu ar trebui să ne gândim la asta în termeni practici”, a explicat el, tocmai datorită acestor noi variante capabile să provoace reinfectări. Pneumologul citează exemplul orașului Manaus, din Brazilia, lovit puternic de al doilea val epidemic după ce studiile au estimat că 75% din populație a fost infectată în timpul primului val.

Randeep Guleria consideră că vaccinurile anti-Covid rămân eficiente, chiar dacă nu produc un răspuns imun la fel de puternic ca în cazul versiunii inițiale a virusului.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook