Guvernul olandez vrea să reintroducă restricțiile anti-Covid, la o lună după eliminarea lor

Guvernul olandez vrea să reintroducă restricțiile anti-Covid, la o lună după eliminarea lor

Guvernul olandez solicită sfaturile unui grup de experți cu privire la necesitatea reintroducerii restricțiilor anti-Covid, pe fondul creșterii accentuate a ratelor de infectare, transmite ministrul Sănătății. Olanda are una dintre cele mai rapide creșteri a ratei de infectare din Europa. Media de 7 zile a cazurilor noi zilnice a crescut în ultimele două săptămâni de la 13,43 cazuri noi la 100.000 de persoane la 29,27 cazuri noi la 100.000 de persoane.

„Crește prea repede. Ne confruntăm cu faptul că cifrele cresc mai puternic și mai devreme decât era de așteptat”, spune ministrul Sănătății, Hugo De Jonge, reporterilor din Haga. Și internările cresc într-un ritm mai alert decât se anticipase când guvernul a relaxat restricțiile, luna trecută.

„Cabinetul va trebui să gândească măsuri suplimentare”, afirmă el.

Olanda a pus capăt aproape tuturor restricțiilor Covid pe 25 septembrie și a eliminat inclusiv distanțarea fizică. În schimb, guvernul a impus utilizarea permiselor de sănătate pentru a intra în baruri, restaurante, cinematografe și alte spații publice.

Sursa: AP News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook