Greta Thunberg se simte „recunoscătoare și privilegiată” pentru că s-a putut vaccina anti-Covid

Greta Thunberg se simte „recunoscătoare și privilegiată” pentru că s-a putut vaccina anti-Covid

Activista suedeză Greta Thunberg, în vârstă de 18 ani, a distribuit o fotografie de după momentul vaccinării anti-Covid pe Twitter – poartă o mască cu imprimeu și un pansament pe braț.

„Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-Covid. Sunt extrem de recunoscătoare și privilegiată să pot trăi într-o parte a lumii în care pot să mă vaccinez deja.

„Distribuția vaccinurilor în întreaga lume este extrem de inegală”

„Potrivit New York Times, 84% dintre dozele inoculate la nivel mondial au fost administrate în țările cu venituri mari și medii. Doar 0,3% au fost administrate în țările cu venituri mici”, subliniază ea.

„Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță. Dar când ți se oferă un vaccin, nu ezita. Salvează vieți.”

Thunberg face parte dintre tinerii celebri care îi încurajează pe ceilalți să se vaccineze atunci când au ocazia.

Cântăreața Olivia Rodrigo, în vârstă de 18 ani, a vizitat Casa Albă la începutul acestui luni pentru a discuta despre vaccinarea tinerilor cu președintele Joe Biden și le-a spus fanilor că vaccinarea reprezintă cel mai important lucru pe care îl pot face față pentru cei dragi.

Alte vedete, printre care David Beckham, Olivia Colman și Billie Eilish, au solicitat liderilor mondiali distribuirea vaccinurilor excedentare în țările mai sărace.

Sursa: The Irish News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook