VIDEO| Simona Radiș și Ancuța Bodnar câștigă aurul la Tokyo: „Ne-am îndeplinit visul olimpic. Am muncit foarte mult”

România câștigă prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au stabilit și un nou record olimpic la dublu vâsle feminin, finalizând cursa de 2.000 de metri în 6 minute, 41 de secunde și 3 sutimi.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au oferit primele reacții după victorie la Aleph News.

Ancuța Bodnar: „Medalia de azi este cea mai importantă pentru noi. Am muncit foarte mult pentru ea și azi am reușit să ne împlinim visul olimpic”.

Simona Radiș: „Am muncit pentru această medalie doi ani de zile, chiar și anii de dinainte au fost munciți cu greu pentru că nu se câștigă ușor. Am dat tot ce am putut, lucru care ne-a adus și un record olimpic pentru proba noastră”.

Ancuța Bodnar: Emoții au fost pentru că până nu treci linia de finish nu ești câștigător. În canotaj se poate pierde și la ultima baliză și la sutimi. Așa că am fost foarte atente să nu scăpăm vreo vâslă pentru că condițiile meteo au fost destul de grele, pe val și vânt”.

Simona Radiș: „Încă nu conștientizăm tot ce s-a întâmplat. Avem timp noi cu noi, să ne liniștim ca să ne dăm seama că noi chiar am reușit și am cucerit această frumoasă medalie”.

Simona Radiș: „Ne-am spus una alteia că am reușit”.

Ancuța Bodnar: „Și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot”.

Simona Radiș: „Este foarte importantă legătura din barcă, dar și din afara ei. Suntem foarte bune prietene și extra, ne susținem și acest lucru se vede și atunci când concurăm împreună”.

Ancuța Bodnar: „Toată lumea este fericită pentru noi, toată lumea s-a trezit de dimineață pentru noi, să ne susțină și să se roage pentru noi, ca medalia de aur să fie a noastră”.

Simona Radiș: „De acum încolo urmează o pauză pentru noi. Vom merge acasă pentru că nu i-am mai văzut pe cei dragi de foarte mult timp, apoi vom începe din nou munca pentru că vom concura și la alte competiții”.

Ancuța Bodnar: „Pregătirea pentru Jocuri a decurs bine, am avut un cantonament de patru luni în Italia, unde ne-am antrenat la apă caldă, apoi am continuat pe Snagov”.

Simona Radiș: „Deși este o ediție mai specială din cauza virusului, a fost o organizare foarte bună și am concurat în siguranță. În mintea amândurora va rămâne fiecare cursă aici și, mai ales, momentul în care am câștigat. Chiar dacă este diferit și sunt reguli, noi nu avem voie să părăsim satul olimpic. Întâlnești jucători de elită”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook