Joe Biden: Vaccinarea obligatorie a angajaților statului este „în studiu”

Joe Biden: Vaccinarea obligatorie a angajaților statului este „în studiu”

Joe Biden a declarat marți că vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru angajații statului este „în studiu”. Potrivit autorităților americane, 2,1 milioane de persoane ar fi vizate, dacă ne raportăm doar la personalul civil.

„Am văzut o creștere a imunizării în ultimele zile, dar trebuie să acționăm mai bine. Joi voi prezenta noi pași în efortul nostru de a imuniza mai mulți americani”, transmite Biden într-un comunicat.

Ar fi, de asemenea, un pas major pentru Casa Albă, care până acum a fost foarte reticentă în introducerea oricărei noțiuni de constrângere în privința vaccinării anti-Covid.

„Vaccinează-te”

„Avem o certitudine: dacă s-ar fi vaccinat cu 100 de milioane de oameni mai mult, situația ar fi foarte diferită. Vaccinați-vă”, spune Joe Biden.

Președintele, care pe 4 iulie, de Ziua Națională a Americii, a reafirmat „independența” Statelor Unite în fața virusului, a trebuit să schimbe tonul. Potrivit cifrelor autorităților de sănătate (CDC), numărul infectărilor crește brusc în mare parte din sudul Statelor Unite, dar mai puțin în nord-est, care are o rată mai mare de vaccinare.

Măști în școli

Pentru a reduce răspândirea variantei Delta, CDC va recomanda, de asemenea, ca școlile să ceară profesorilor, elevilor sau vizitatorilor să poarte maști, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Aproape jumătate (49%) din populația americană este vaccinată, dar diferențele sunt mari între regiuni.

Încărcătură virală de 1000 de ori mai mare

Potrivit unui studiu publicat recent în revista științifică Virologic, încărcătura virală după primele teste ale pacienților afectați de varianta Delta a fost de 1.000 de ori mai mare decât cea a pacienților din primul val al virusului, din 2020.

Nu numai că varianta Delta se reproduce mai repede decât tulpinile anterioare, dar persoanele infectate răspândesc virusul mult mai mult în aer, crescând semnificativ probabilitatea de transmitere.

Luna trecută, Israelul a reintrodus anumite restricții, la doar 10 zile după ridicarea lor. Unele comunități locale din Statele Unite, cum ar fi Los Angeles, au procedat la fel.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook