Giganții tech îşi anulează participarea la congresul MWC de la Barcelona din cauza coronavirusului

Giganții tech îşi anulează participarea la congresul MWC de la Barcelona din cauza coronavirusului

Sonny şi Amazon sunt cele mai recente mari companii majore care au anunţat că renunţă la participarea la Mobile World Congress din Barcelona, unul dintre cele mai mari show-uri tehnologice din lume, din cauza riscurilor pe care le prezintă coronavirusul, relatează BBC.

GSMA, compania organizatoaare, a declarat că evenimentul, care atrage 100.000 de oameni, va merge mai departe, dar a recunoscut că şi alte companii au renunţat să participe. LG Electronics din Coreea de Sud, producătorul suedez de echipamente de telecomunicaţii Ericsson, precum şi de compania americană de cipuri Nvidia au renunţat să participe la evenimentul care va avea loc între 24 şi 27 februarie.

GSMA a spus la expoziţie vor participa peste 2.800 de companii şi a dezvăluit că a pus în aplicare măsuri de securitate pentru a asigura sănătatea participanţilor şi expozanţilor.

Printre măsuri de numără interzicerea accesului vizitatorilor din provincia Hubei din China, epicentrul epidemiei, în timp ce persoanele care au fost în China trebuie să facă dovada că au fost în afara ţării timp de 14 zile.

De asemenea, GSMA spune că va sugera participanţilor să evite strângerile de mână, iar microfoanele folosite de standuri vor fi dezinfectate şi schimbate.

Coronavirusul a ucis până acum peste 800 de persoane şi a infectat alte 34.800.

Şi salonul aeronautic de la Singapore, care urmează să se deschidă marţi, 11 februarie, se confruntă cu un fenomen asemănător, gigantul aerospaţial american Lockheed Martin, precum şi companiile Bombardier şi Gulfstream Aerospace anunţând că nu vor participa.

Foto Facebook

Citește și: OMS confirmă scenariul cel mai sumbru: Coronavirusul este „scânteia care va porni un incendiu”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook