Germania recomandă cetățenilor săi să nu călătorească în China, din cauza „testelor invazive și restricțiilor abuzive”

Germania recomandă cetățenilor săi să nu călătorească în China, din cauza „testelor invazive și restricțiilor abuzive”

„Am întărit sfaturile către călători, recomandându-le să nu călătorească în Republica Populară Chineză, din cauza noilor reguli de carantină”, ​​a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe.

Ministerul avertizează că „până și persoanele vindecate de Covid-19 sunt plasate în carantină în spital, timp de câteva săptămâni după sosire și sunt supuse unor investigații aprofundate, chiar dacă sunt în posesia unui test PCR negativ sau a unui test antigenic” .

„Măsurile medicale sunt invazive și includ adesea screening-uri complexe, pe lângă probele de sânge realizate uneori zilnic”.

Toți călătorii care sosesc în China sunt carantinați timp de 14 zile, într-o locație stabilită de guvern. Cetățenii străini sunt deseori supuși testelor anale pentru depistarea Covid-19.

Copiilor li se permite, „de regulă”, să rămână cu părinții, dar cei care au peste 14 ani pot fi plasați în izolare departe de familiile lor.

Doi cetățeni germani aflați în carantină în China

Potrivit mai multor canale mass-media germane, Berlinul a decis să-și întărească avertizarea de călătorie după ce autoritățile chineze au carantinat în spital, timp de câteva săptămâni, cel puțin doi cetățeni germani.

Ambii erau deja vindecați de Covid și aveau rezultate pozitive la un test de anticorpi, potrivit cotidianului Sueddeutsche Zeitung.

Berlinul a protestat pe lângă guvernul chinez pentru modul în care au fost tratați cei doi cetățeni ai săi.

China controlează în mare măsură epidemia încă din primăvara anului 2020, datorită restricțiilor stricte, testării călătorilor care sosesc din străinătate și monitorizării.

Sursa: The Local.de

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook