Galezii se revoltă împotriva limitărilor la cumpărături. Nu pot achiziționa cărți, haine pentru copii sau absorbante

Galezii se revoltă împotriva limitărilor la cumpărături. Nu pot achiziționa cărți, haine pentru copii sau absorbante

Fără dreptul de a cumpăra cărți sau haine pentru copii, chiar dacă magazinele sunt deschise. Izolați începând de vineri și limitați să achiziționeze doar produse „esențiale”, peste 65.000 de galezi au semnat luni o petiție prin care cereau abandonarea acestor reguli, considerându-le disproporționate.

Până pe 9 noiembrie, peste trei milioane de locuitori din Țara Galilor trebuie să „rămână acasă”, această regiune devenind prima din Marea Britanie impune din nou o izolare totală pentru a lupta împotriva epidemiei.

Toate firmele considerate „neesențiale” au trebuit să închidă. În magazinele care sunt încă deschise, departamentele care vând produse nealimentare au fost blocate.

O petiție online solicită încetarea acestei măsuri care „va face mai mult rău decât bine”.

Îmbrăcăminte pentru copii

„Nu suntem de acord, de exemplu, cu privire la interdicția ca părinții să cumpere haine pentru copii în timpul perioadei de izolare. Este disproporționată și crudă și cerem ca această decizie să fie anulată imediat”, explică autorii petiției.

O clientă dintr-un supermarket Tesco s-a plâns pe Twitter că nu poate achiziționa absorbante, magazinul spunându-i că a fost „îndemnat de guvernul galez să nu vândă aceste produse” pe timpul izolării.

„E greșit. Protecția este esențială”, a răspuns guvernul galez pe rețeaua socială, adăugând că „supermarketurile pot vinde în continuare articole care se găsesc și în farmacii”.

Lanțul de supermarketuri și-a recunoscut greșeala și și-a cerut scuze.

„Haos și confuzie”

Conservatorul Andrew Davies, din opoziție, consideră că interdicția de a cumpăra produse neesențiale „trebuie abandonată”, deoarece generează „haos și confuzie”.

Guvernul galez se întâlnește luni cu comercianții pentru a revizui regulile și recomandările și a se asigura că acestea sunt aplicate „corect”, a declarat ministrul sănătății, Vaughan Gething. El a cerut comercianților și clienților să folosească „regula bunului simț”.

Sursa: Journal de Quebec

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook