Franța va impune restricții doar celor nevaccinați, anunță Emmanuel Macron

Franța va impune restricții doar celor nevaccinați, anunță Emmanuel Macron

În încercarea de a combat un posibil val 4 al pandemiei, Franța impune personalului medical să se vaccineze și își îndreaptă atenția către restricții destinate doar populației nevaccinate.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat luni noi măsuri restrictive. Printre acestea se numără necesitatea ca personalul medical să fie vaccinat, dar și dovada vaccinării sau prezentarea unui test negativ la intrarea în restaurante și pentru accesul la evenimente culturale.

Chiar și așa, este incert dacă Franța va reuși să evite al patrulea val sau să îl combată prompt, informează New York Times. Acest anunț a venit la doar trei zile după ce țara și-a deschis pentru prima oară cluburile după 16 luni. Mulți oameni au considerat evenimentul drept unul simbolic, marcând începutul sfârșitului pandemiei, dar se pare că s-au bucurat prea repede.

Restricții doar pentru nevaccinați

Emmanuel Macron a adăugat faptul că țara va adopta o lege care va impune personalului medical să fie vaccinat până la data de 15 septembrie. Mai mult de atât, el a spus că atenția ar trebui orientată spre a „pune restricții celor nevaccinați decât pe toată lumea”.

În decursul ultimului an, Franța a avut parte de trei mari perioade de carantină, devastatoare pentru economia din Hexagon. Aceste măsuri ar fi esențiale în contextul în care valul 4 pare să se formeze deja în Franța. Țara a înregistrat duminică în jur de 4.300 de cazuri noi de Covid, comparativ cu o medie de 2.500 de cazuri noi pe zi săptămâna trecută.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook