Franța| Părinții își retrag copiii de la școală, din cauza obligației de a purta mască

Franța| Părinții își retrag copiii de la școală, din cauza obligației de a purta mască

Masca este obligatorie în Franța, pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani, dar această măsură este din ce în ce mai contestată de părinții elevilor. O măsură de sănătate excepțională, pe care unii părinți nu o înțeleg.

Unii chiar fac apel la o grevă școlară: să nu-și mai trimită copiii la cursuri și astfel să protesteze împotriva obligației de a purta masca. Deși rămâne o mișcare minoritară, aceasta crește, iar o petiție distribuită pe mai multe grupuri de pe rețelele de socializare a adunat deja peste 200.000 de semnături.

„Nu sunt sigur că nu ne punem copiii în pericol”

În fața acestei situații, unele familii au ales să-și retragă copiii de la școală și să le ofere cursuri acasă, atat timp cât va dura aceasta obligație. Este cazul celor doi copii ai lui Claire: din 2 noiembrie, școala se face acasă. Atâta timp cât masca este obligatorie începând cu vârsta de 6 ani, această mamă nu intenționează să-i mai ducă la școală.

„Căutăm pe internet, punem în practică… Săptămâna trecută am lucrat la lungimi. Este foarte interesant”, explică ea.

„Nu sunt sigura că nu ne punem copiii în pericol lăsându-i să poarte o mască toată ziua. Nu sunt încântată că ai mei nu sunt la școală cu prietenii și prietenele lor. Doar că sunt împotriva acestui protocol pus în aplicare”, susține Claire pentru RMC.

„Ar trebui să avem de ales”

Trei părinți au mers mai departe și au depus o plângere împotriva statului, pentru a anula această obligație. Jérémy este unul dintre ei.

„Copiii nu au fost mascați la începutul anului școlar și totul mergea bine. Nu sunt oameni bolnavi aici. Ar trebui să avem posibilitatea de a alege, nu să fie o obligație”, denunță acest tată.

Ministerul Educației reamintește, la rândul său, că părinții pot să nu-și trimită copiii la școală, cu condiția să continue educația la domiciliu.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook