Franța| Ce se întâmplă dacă se detectează un caz într-o clasă, după începerea școlii

Franța| Ce se întâmplă dacă se detectează un caz într-o clasă, după începerea școlii

„Izolare, monitorizare și testare”. Ministrul Educației Naționale a detaliat o procedură în cazul persoanelor infectate cu Covid-19 sau suspectate că ar fi infectate într-o sală de clasă. Nu există nicio măsură generală aici, a spus ministrul. Această procedură este o măsură localizată care vizează în principal zonele din țară în care virusul circulă mai activ.

După izolarea persoanei suspectate și / sau infectate, ministrul recomandă alcătuirea listei de persoane de contact de către autoritățile de sănătate, apoi testarea rapidă și sistematică al cazurilor de contact.

În departamentul Insulei Reunion (Oceanul Indian) se aplică deja această procedură

În funcție de situația de sănătate, este de asemenea prevăzută închiderea parțială sau totală a școlii și continuarea cursurilor de învățământ la distanță în timpul închiderii. Asta se întâmplă deja în Reunion, unde autoritățile nu au așteptat lămuriri din partea guvernului ca să aplice această procedură.

La o săptămână după începerea anului școlar, au fost deja închise 27 de clase, după ce școlile au înregistrat aproximativ treizeci de cazuri de coronavirus, de la grădiniță până la liceu. Nu mai puțin de 675 de elevi și 100 de profesori au fost trimiși acasă, în așteptarea testării.

Un milion de teste pe săptămână

Guvernul francez vrea să „crească numărul de teste la un milion pe săptămână” pentru a reduce epidemia Covid-19 din Franța. În prezent se fac peste 800.000, a declarat joi ministrul Sănătății, Olivier Véran. Scopul este de a-i „testarea pe toți cei care au nevoie și pe toți cei care doresc acest lucru”, a spus el.

Sursa: HuffPost

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook