Franța are în vedere administrarea dozei 4 a vaccinului anti-Covid, spune președintele Consiliului Științific

Franța are în vedere administrarea dozei 4 a vaccinului anti-Covid, spune președintele Consiliului Științific

Este posibil ca a treia doză de vaccin anti-Covid să nu fie ultima. În fața Comisiei pentru Afaceri Sociale din Senat, Jean-François Delfraissy a estimat „există posibilitatea ca, la un moment dat, să avem nevoie de o a patra doză”. Cât de curând? Președintele Consiliului Științific „nu știe încă”.

„Deocamdată facem a treia doză, dar poate că va fi nevoie și de o a patra, nu știu”, spune el, fără să dea detalii despre intervalul de timp dintre doze. „De asemenea, este posibil ca boost-ul dat de a treia doză să fie atât de puternic încât să fie durabil în timp”, adaugă Delfraissy.

„Avem nevoie de vaccinuri noi, a 2-a și a 3-a generație”

La vaccinurile folosite în prezent împotriva Covid-19, „am vazut limitele, putem observa clar că eficiența scade în timp”, explică președintele Consiliului Științific.

„Într-adevăr, avem nevoie de vaccinuri noi, vaccinuri de generația a 2-a și a 3-a”.

Franta încearcă să limiteze al cincilea val Covid-19. Guvernul a anunțat închiderea cluburilor de noapte și a consolidat protocolul de prevenție în școli.

Premierul Jean Castex le-a cerut francezilor să primească doza de rapel cât mai repede. Marți s-au vaccinat 687.000 de francezi, un record. Se așteaptă ca un total de 15 milioane de francezi să primească o doză de rapel până la începutul lunii ianuarie.

Sursa: Nouvel Obs

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook