Pfizer susține că a treia doză a vaccinului său anti-Covid poate combate varianta Omicron

Pfizer susține că a treia doză a vaccinului său anti-Covid poate combate varianta Omicron

Pfizer susține că o doză suplimentară a vaccinului anti-Covid pe care îl produce poate oferi protecție împotriva noii variante Omicron, chiar dacă cele două doze inițiale au o eficiență semnificativ redusă. Pfizer și partenerul german BioNTech susțin că testele de laborator demonstrează că a treia doză crește de 25 de ori numărul anticorpilor neutralizanți care acționează împotriva Omicron.

Compania farmaceutică a transmis datele preliminare într-un comunicat, dar nu au fost încă evaluate de experți independenți. Alianța Pfizer/BioNTech susține că poate crea până în martie 2022 un ser adaptat la Omicron, în caz că va fi necesar.

Specialiștii consideră că aportul mare de anticorpi oferit de doza suplimentară ar putea fi suficient pentru a contracara scăderea eficienței în cazul infectării cu Omicron.

„Deși două doze ale vaccinului ar putea totuși oferi protecție împotriva formelor grave de Covid provocate de Omicron, datele preliminare arată că eficiența este maximizată de o a treia doză”, spune Albert Bourla, CEO-ul Pfizer.

Sursa: AP News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook