Eficiența vaccinului Pfizer scade semnificativ în cazul infectării cu varianta Omicron, arată un studiu sud-african

Eficiența vaccinului Pfizer scade semnificativ în cazul infectării cu varianta Omicron, arată un studiu sud-african

Varianta Omicron a coronavirusului poate evita parțial protecția oferită de vaccinul de la Pfizer/BioNTech, susține șeful de cercetare al unui laborator de la Africa Health Research Institute, Africa de Sud. Alex Sigal a scris pe Twitter că există „o reducere semnificativă” a neutralizării variantei Omicron în raport cu o tulpină anterioară a SARS-CoV-2. Laboratorul a testat probe de sânge de la 12 persoane vaccinate cu Pfizer/BioNTech, potrivit unui raport postat pe site-ul laboratorului. Datele preliminare nu au fost încă revizuite de experți independenți.

Potrivit raportului, nivelurile de anticorpi neutralizanți împotriva variantei Omicron au fost de 41 de ori mai mult.

Iată câteva rezultate ale studiului:

1.Omicron folosește tot receptorul ACE2 pentru a pătrunde în celulele umane.

2.Există o reducere semnificativă a neutralizării Omicron de către anticorpii induși de vaccinul Pfizer, în raport cu virusul inițial.

3.Omicron nu poate evita complet protecția oferită de vaccinul Pfizer. Infectarea anterioară și vaccinarea încă funcționează.

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat Omicron ca „variantă de îngrijorare”, dar a spus că nu există dovezi care să susțină necesitatea unor noi vaccinuri special concepute.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook