ONU transmite că vaccinarea forțată nu este acceptabilă. „În niciun caz nu trebuie administrat forțat un vaccin”

ONU transmite că vaccinarea forțată nu este acceptabilă. „În niciun caz nu trebuie administrat forțat un vaccin”
 Michelle Bachelet, comisar ONU pentru Drepturile Omului. Foto: AP

Țările care iau în considerare introducerea obligației de vaccinare pentru a lupta împotriva Covid-19 trebuie să se asigure că respectă drepturile omului, spune comisarul pentru Drepturile Omului al ONU, subliniind că vaccinarea forțată nu este niciodată acceptabilă. Vorbind la un seminar al Consiliului pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet avertizează că există considerații semnificative privind drepturile care trebuie luate în considerare înainte de a face vaccinarea obligatorie.

Orice „obligație de vaccinare trebuie să respecte principiile legalității, necesității, proporționalității și nediscriminării”, spune ea. „În niciun caz oamenilor nu ar trebui să li se administreze forțat un vaccin.”

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului spune că obiectivele urmărite de țările care se gândesc să introducă obligatii pentru a proteja vieți, în timp ce Europa și alte regiuni se luptă cu focare aprige, au fost, „desigur, de cel mai înalt nivel de legitimitate și importanță”.

Dar ea insistă că „obligația de vaccinare ar trebui introdusă doar dacă este strict necesar pentru atingerea unor scopuri convingătoare de sănătate publică. Și ar trebui să fie luate în considerare numai atunci când măsurile mai puțin intruzive, cum ar fi purtarea măștii sau distanțarea socială, nu au reușit să răspundă acestor nevoi de sănătate.”

Sursa: Times of Israel

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook