Franța | Academia de Medicină se opune măsurii prin care eliberarea certificatului verde să fie condiționată de a treia doză a vaccinului anti-Covid

Franța | Academia de Medicină se opune măsurii prin care eliberarea certificatului verde să fie condiționată de a treia doză a vaccinului anti-Covid

Academia de Medicină din Franța se opune ca certificatul de sănătate să fie condiționat de o a 3-a doză a vaccinului anti-Covid, măsură care ar „depăși” rolul acestui document. „Încalcă rolul permisului de sănătate, care este de a limita riscul de transmitere a virusului și de a încuraja populația să se vaccineze”, transmite Academia într-un comunicat.

„Induce o oarecare incertitudine cu privire la eficacitatea vaccinării și dă naștere unei discriminări nejustificate împotriva persoanelor vulnerabile, care au acceptat deja să primească primele două doze”.

Prioritate ultimului nevaccinat

Rapelul – a treia doză cel mai adesea – este acum destinat celor în vârstă sau persoanelor fragile, care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de Covid. În timp ce subliniază „meritele” acestei doze suplimentare, autoritatea se întreabă: „Ar trebui să folosim constrângerea în fața acestui grup sensibil care, în mare parte, își va da spontan consimțământul pentru a primi rapelul? Nu ar trebui ca stimulentele să-i vizeze în primul rând pe cei care nu au fost încă vaccinați, inclusiv 20% dintre adulți?”

Academia de Medicină, ale cărei opinii sunt consultative, are misiunea de a răspunde întrebărilor guvernului în probleme de sănătate, dar poate emite avize și fără a primi o solicitare în prealabil.

Guvernul așteaptă recomandări științifice înainte de a decide dacă include sau nu obligația unei doze suplimentare pentru obținerea permisul de sănătate. A cerut avizul Înaltei Autorităţi pentru Sănătate (HAS), comitetului director al strategiei de vaccinare şi consiliului ştiinţific, feedback care ar trebui să ajungă „în câteva zile”, spunea marți ministrul Sănătăţii, Olivier Véran. În calitate de medic, el a primit o a treia doză în acea zi.

Potrivit ultimului raport epidemiologic al Public Health France, aproape 17% dintre persoanele peste 65 de ani au făcut doza de rapel în Franța. În cadrul unei informări de presă de miercuri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a insistat încă o dată că această doză este „esențială și urgentă”. „Este o necesitate absolută pentru bătrâni”.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook