Fortnite va fi retras de pe piața chineză, în contextul luptei împotriva dependenței de jocuri video declanșată de autorități

Fortnite va fi retras de pe piața chineză, în contextul luptei împotriva dependenței de jocuri video declanșată de autorități

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu peste 350 de milioane de utilizatori la nivel mondial – mai mult decât populația americană. Este un joc participativ în care jucătorii interacționează online în medii ostile. Dacă evoluează ca grup, fiecare caută să fie ultimul care supraviețuiește. Fortnite, care poate fi descărcat gratuit, generează miliarde de dolari din achiziționarea de articole suplimentare pentru personaje.

Jocul are o versiune specifică în China, unde conținutul violent, obscen sau sensibil din punct de vedere politic este strict controlat. Dar totul se va opri în două săptămâni.

„Pe 15 noiembrie, la ora 11:00, vom închide serverele jocului, iar utilizatorii din China nu se vor mai putea conecta”, anunță oficialii Fortnite.

De luni, platforma a încetat să accepte noi jucători din China.

Nu a fost comunicat niciun motiv, dar mișcarea vine pe fondul înăspririi reglementărilor din China.

Minorii sunt limitati la 3 ore de jocuri video pe săptămână

Autoritățile chineze, care sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește concurența și problemele legate de datele cu caracter personal, au acuzat în ultimele luni mai multe nume grele din sector pentru practici prea tolerante.

Jocurile video reprezintă un câștig financiar major în China, dar sunt criticate pentru dependența pe care o provoacă în rândul tinerilor.

În august, autoritățile au impus o limită de trei ore pe săptămână pentru cei sub 18 ani care vor să acceseze jocuri video online.

„Este foarte neașteptat”, scrie un jucător pe rețeaua de socializare Weibo. „Plâng din toată inima. Joc (Fortnite) cu iubitul meu și abia aștept să văd ce urmează.”

Alții povestesc despre numărul de ore petrecute în joc pentru a-și dezvolta personajul. Pe rețelele sociale circulă o petiție adresată Epic Games pentru a permite jucătorilor chinezi să-și transfere datele de joc în afara Chinei. Este „inima și sufletul nostru”, scriu ei.

Fortnite este al doilea mare nume din lumea tehnologiei care și-a anunțat plecarea din China în decurs de o lună.

Invocând un „mediu dificil”, rețeaua de socializare profesională LinkedIn a Microsoft și-a anunțat în octombrie retragerea din China.

Fortnite, un fenomen mondial cu milioane de jucători

Lansat în 2017, Fortnite a devenit rapid un fenomen global, iar unele jocuri sunt acum urmărite live de milioane de telespectatori.

Jocul beneficiază din ce în ce mai mult de colaborări cu anumite vedete, care apar ocazional în joc sub formă de avatare.

În această vară, cântăreața americană Ariana Grande a interpretat câteva dintre melodiile sale. Anterior, au fost organizate evenimente cu rapperul american Travis Scott și cu fotbalistul brazilian Neymar.

Aya Nakamura, cea mai difuzată artistă franceză la nivel internațional, urmează să apară în joc în curând.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook