Florin Cîțu recunoaște că a făcut închisoare în SUA. „Am făcut o greșeală acum 20 de ani”

Florin Cîțu recunoaște că a făcut închisoare în SUA. „Am făcut o greșeală acum 20 de ani”

Premierul României, Florin Cîțu, recunoaște că a fost închis timp de 2 zile în SUA, în anul 2000, după ce a condus sub influența alcoolului.

„Acum 20 de ani. A fost vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani”, spune Cîțu.

„Eu am condus. Este o contravenție, am mai plătit și în România. Am plătit foarte scump atunci, a trebuit să-mi vând și mașina și să merg pe jos un an de zile”, completează el.

Totuși, premierul se arată contrariat de faptul că informația a apărut în cadrul competiției interne pentru șefia PNL și nu în lupta cu partidul din opoziție, PSD.

„Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie. Apare acum, în competiţia internă din PNL”.

Găsești declarațiile legate de subiect la minutul 18:30 a înregistrării briefing-ului de după ședința de guvern.

Potrivit site-ului Curții de Justiție a statului Iowa, Florin Vasile Cîțu a făcut închisoare timp de două zile, în anul 2000, pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului. A fost amendat cu 1.350 de dolari.

În 2008, procesul a fost redeschis.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook