Elveția înregistrază în 2021 cea mai scăzută rată a mortalității din istoria țării

Elveția înregistrază în 2021 cea mai scăzută rată a mortalității din istoria țării

Dacă anul se încheie fără o reluare majoră a epidemiei, Elveția va înregistra în 2021 cel mai scăzut nivel de mortalitate înregistrat vreodată. Este constatarea Centrului Universitar de Medicină Unisanté din Lausanne, care a analizat datele emise de Oficiului Federal de Statistică pentru primul semestru al anului 2021.

„După o creștere cu 9,2% a deceselor, în primele două valuri, studiul arată că rata mortalității a scăzut cu aproximativ 10,8% față de 2020”, transmite Unisanté în comunicatul de presă. Dar acest lucru nu trebuie să ne bucure prea repede: prima lună a anului 2021, la sfârșitul celui de-al doilea val, avea niveluri mai ridicate ale mortalității, spre deosebire de lunile următoare. Rămâne, așadar, de observat nivelurile deceselor în următoarele două luni înainte de a trage concluzii.

Deocamdată, semnalele sunt bune. „2021 este al doilea an consecutiv fără un impact vizibil al gripei asupra mortalității și nu a fost observat un al treilea val de decese provocate de Covid”, spune Unisanté, care notează, de asemenea, că speranța de viață, care a cunoscut o scădere semnificativă anul trecut, tinde să crească din nou și „revine la nivelurile observate în jurul anului 2015”.

Sursa: Le Matin

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook