Rata mortalității Covid în rândul copiilor sănătoși este zero, arată un amplu studiu german

Rata mortalității Covid în rândul copiilor sănătoși este zero, arată un amplu studiu german

Un grup de oamenii de știință germani raportează că niciun copil sănătos cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani nu a murit de Covid în Germania în primele 15 luni ale epidemiei. Incluzând copiii și adolescenții cu afecțiuni preexistente, doar șase din categoria respectivă de vârstă au murit, transmit cercetătorii.

Germania este cea mai mare țară din Europa, cu peste 80 de milioane de locuitori, inclusiv 10 milioane de copii și adolescenți de vârstă școlară.

Formele grave ale bolii au fost, de asemenea, extrem de rare. Șansele ca un copil sănătos cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani să aibă nevoie de internare în secțiile ATI au fost de aproximativ 1 la 50.000. Pentru copiii mai mari, șansele au fost ceva mai ridicate, de aproximativ 1 din 8.000.

Alți opt sugari și copii mici au murit, inclusiv cinci cu afecțiuni preexistente. În total, 14 germani cu vârste sub 18 ani au murit de Covid, aproximativ unul pe lună. 1,5 milioane de copii sau adolescenți germani au fost infectați cu SARS-CoV-2 între martie 2020 și mai 2021, spun cercetătorii.

„În general, SARS-CoV-2 nu este asociat cu o evoluție severă a bolii sau deces, la copii și adolescenți”, menționează ei.

„În special în cazul copiilor de 5-11 ani fără comorbidități.”

Cercetătorii au publicat concluziile într-o lucrare de 18 pagini urcată pe pe serverul medrxiv.

Datele provin dintr-un registru din Germania, înființat în martie 2020, menit să înregistreze toate spitalizările persoanelor sub 18 ani bolnave de Covid. Au fost invitate să participe toate spitalele de copii din Germania, specialiștii în boli infecțioase pediatrice și societățile de pediatrie.

Cercetătorii britanici au publicat rezultate similare, raportând că doar șase copii sănătoși (inclusiv cei sub 18 ani) din 12 milioane au murit de Covid.

Sursa: Zero Hedge

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook