Au și americanii „Puie Monta” al lor. „Let’s go Brandon” este insulta folosită la adresa lui Joe Biden

Au și americanii „Puie Monta” al lor. „Let’s go Brandon” este insulta folosită la adresa lui Joe Biden

Pe 21 octombrie, republicanul Bill Posey din Florida a încheiat un discurs în Camera Reprezentanților cu pumnul ridicat, spunând: „Let’s go Brandon”. Poate a sunat ciudat pentru mulți dintre cei care îl ascultau. Dar fraza câștiga deja popularitate în cercurile de dreapta, iar acum expresia aparent pozitivă – care este de fapt o modalitate de a-l insulta pe președintele Joe Biden – este din ce în ce mai folosită.

Republicanul din Carolina de Sud, Jeff Duncan, a purtat o mască pe care scria „Let’s Go Brandon!”. La Capitoliu, săptămâna trecută, senatorul din Texas Ted Cruz a pozat cu un banner „Let’s Go Brandon!”,  în timpul unui meci din World Series. Secretarul de presă al senatorului Mitch McConnell a postat pe Twitter o fotografie cu un panou din Virginia pe care era inscripționată propoziția.

Expresia reprezintă varianta conservatoare pentru ceva mult mai vulgar: „Fuck Joe Biden”.

Americanii sunt obișnuiți ca liderii lor să fie batjocoriți în mod public, iar limbajul adesea grosolan al fostului președinte Donald Trump părea să întindă limitele a ceea ce este un discurs politic normal.

Dar cum au ales republicanii expresia „Let’s Go Brandon!” ca un substitut pentru expresia vulgară?

Debutul poveștii

Totul a început în timpul unei curse NASCAR desfășurate pe 2 octombrie la Talladega Superspeedway, Alabama. Brandon Brown, un pilot în vârstă de 28 de ani, câștigase prima sa cursă Xfinity și era intervievat de un reporter NBC Sports. Mulțimea din spatele lui a scandat ceva greu de recunoscut la început. Reporterul a sugerat că au scandat „Let’s Go Brandon!”. Dar a devenit din ce în ce mai clar că ei spuneau, de fapt: „Fuck Joe Biden. „

Pentru conservatorii care susțin că mass-media minte în mod constant, a fost un exemplu puternic al unui jurnalist care denaturează adevărul.

Fostul președinte Donald Trump nu a ratat ocazia. Comitetul său de acțiune politică „Salvați America” vinde acum un tricou de 45 de dolari cu „Let’s go Brandon!” scris deasupra unui steag american.

Expresia a atins, de asemenea, punctul cuminant în ciclul de viață al unei meme, când a inspirat un cântec rap de succes. După ce inițial a devenit viral pe TikTok, videoclipul „Let’s Go Brandon”, de Loza Alexander, care juxtapune imagini din interviul original de la NASCAR și imagini cu rapperul purtând o șapcă de baseball inscripționată cu „Make Music Great Again”, a fost vizionat acum peste 2,6 milioane ori pe YouTube.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook