Elon Musk ar putea deveni primul om cu o avere mai mare de 1.000 de miliarde de dolari datorită SpaceX, spun analiștii Morgan Stanley

Elon Musk ar putea deveni primul om cu o avere mai mare de 1.000 de miliarde de dolari datorită SpaceX, spun analiștii Morgan Stanley

Elon Musk, deja pe primul loc în topul bogaților lumii, cu o avere estimată la 207 miliarde de euro, ar putea face un pas mai departe. Potrivit analiștilor Morgan Stanley, omul de afaceri care ar putea deveni primul individ cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spațială SpaceX.

Cea mai mare parte a averii lui Elon Musk provine în prezent de la Tesla, însă SpaceX i-ar putea aduce sume mult mai mari. Compania, fondată în 2002, a „eliminat toate preconcepțiile cu privire la dezvoltarea rachetelor și lansatoarelor”, spune un analist Morgan Stanley citat de Bloomberg. El explică: „SpaceX ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume. În orice industrie”, spune el.

A doua cea mai mare companie privată din lume

Analistul explică faptul că rachetele Starship reutilizabile dezvoltate de SpaceX, care pot transporta oameni și mărfuri pe Lună sau pe Marte, au potențialul de a revoluționa așteptările investitorilor din industria spațială. „Așa cum spunea un client, a vorbi despre Starship este ca și cum ai vorbi despre Internet, înainte de Google”.

Compania de explorare spațială s-ar putea apropia în viitorul apropiat de valoarea de 170 miliarde de dolari, spune The Guardian. O valoare care ar putea crește în anii următori, pe măsură ce compania dezvoltă o potențială linie de produse, cum ar fi infrastructura spațială, observarea Pământului sau explorarea spațiului.

La începutul lunii, SpaceX a fost evaluat la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance. Elon Musk l-a întrecut deja pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

Sursa: Capital.fr

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook