Elevii unei școli din China poartă uniforme cu cip în guler, pentru a li se monitoriza activitatea

Elevii unei școli din China poartă uniforme cu cip în guler, pentru a li se monitoriza activitatea

Un început aparent normal de an școlar. Cu excepția faptului că elevii unei școli elementare din Zhuhai, Guangdong, sunt scanați folosind cipul plasat în gulerele cămășilor pe care le poartă. De îndată ce intră pe poarta școlii, profesorii, părinții și platforma de informații a școlii sunt notificați că respectivul elev a ajuns în campus.

Cu ajutorul cipurilor sunt colectate informații legate de traiectoria elevilor sau despre timpul petrecut într-o anumită zonă – apoi sunt transferate pe o platformă de informații disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților.

Părinții pot fi contactați

O altă funcție a acestei uniforme școlare digitale este de a putea intra în contact cu părinții.

„Uniformele digitale le permit acum să interacționeze cu părinții lor, folosind tabletele instalate în holurile unității. Astfel scade dramatic volumul de muncă al profesorilor, care sunt uneori văzuți ca ‘mesageri’,” spune directorul școlii.

Avertizare în caz de pericol

Cipul are și avantajul de a consolida măsurile de siguranță. Când un elev merge într-o zonă periculoasă, cum ar fi pe acoperișul unei clădiri sau lângă tabloul electric, sistemul trimite o alertă profesorilor și părinților.

O „brățară electronică”

Pe o rețea socială chineză, un utilizator compară dispozitivul cu „brățările electronice” destinate în mod normal delincvenților și infractorilor. Aceeași lucru este denunțat și într-un articol al publicației Aboluo Wang, un site de știri american0-chinez: „Supravegherea în timp real este echivalentă cu brățările electronice pentru prizonieri”.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook