CDC schimbă definiția vaccinării. Nu mai „produce imunitate”, ci „produce protecție”

CDC schimbă definiția vaccinării. Nu mai „produce imunitate”, ci „produce protecție”

Până acum, dacă erai vaccinat, te așteptai să devii imun la o anumită boală, cel puțin pentru o perioadă de timp. Te-ai vaccinat, poate, împotriva poliomielitei, tetanosului, pojarului – și nu trebuia să-ți mai faci griji în privința acestor boli. Spre exemplu, în Statele Unite, poliomielita a fost eradicată tocmai datorită imunității colective oferite de vaccin.

Este și motivul pentru care Centrul de Control și Prevenție a Bolilor (CDC) din SUA spuneau că vaccinurile oferă imunitate, tocmai pentru că puteai fi expus unui agent patogen și nu te îmbolnăveai.

Dar nu mai este valabil.

CDC schimbă acum modul în care trebuie să percepem vaccinurile. Deoarece cuvântul „imunitate” devenise incomod pentru narațiunea politică.

Până pe 26 august 2021, prin vaccin defineam un produs care stimulează sistemul imunitar al unei persoane să producă imunitate împotriva unei afecțiuni anume, protejând persoana de respectiva boală.

Acum, vaccinul devine un preparat care este utilizat pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva bolilor.

De la 1 septembrie, vaccinul a trecut de la ceva care „produce imunitate împotriva unei boli anume”, la ceva care doar „stimulează răspunsul imun al organismului împotriva unei boli”, iar vaccinarea nu mai „produce imunitate”, ci „protecție” împotriva unei boli.

Nu au fost oferite explicații legate de schimbare.

Pagina CDC unde poți vedea modificările, AICI.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook