Care este diferența între un plămân sănătos și unul afectat de SARS-Cov-2. FOTO

Care este diferența între un plămân sănătos și unul afectat de SARS-Cov-2. FOTO

În scopul de a determina oamenii să conștientizeze riscul la care sunt expuși atunci când nu respectă măsurile de prevenție anti-Covid, CNCAV publică pe pagina oficială de Facebook diferența între un plămân sănătos și unul afectat de SARS-Cov-2, folosind două fotografii.

„Plămân afectat de COVID-19 versus plămân sănătos. În imaginea din partea stângă este radiografia pulmonară a unui tânăr, în vârstă de 23 ani, cu o saturaţie de 72%. Tânărul s-a infectat la mare şi, din păcate, nu este vaccinat împotriva COVID-19”, atenționează CNCAV.

Beneficiile vaccinării sunt evidențiate în postarea CNCAV – reducerea riscului de infectare, reducerea riscului de transmitere a virusului, reducerea considerabilă a riscului de spitalizare şi a riscului de deces.

„Diferenţele sunt vizibile, chiar dacă o saturaţie normală presupune peste 95%. Vă rugăm să respectaţi toate măsurile de protecţie! Boala Covid-19 nu ţine cont de vârstă şi tot mai mulţi tineri au ajuns să fie internaţi la terapie intensivă. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”.

Până acum, în România au fost vaccinate 5.300.634 persoane, dintre care 5.185.451 au primit ambele doze.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook