Donald Trump, păcălit de adolescenții de pe TikTok. Multe locuri goale în sala de miting

Donald Trump, păcălit de adolescenții de pe TikTok. Multe locuri goale în sala de miting

Donald Trump a susținut sâmbătă primul său miting de campanie la Tulsa, Oklahoma, oraș care a fost scena violenței împotriva afro-americanilor în urmă cu aproape 100 de ani. El a criticat demonstrațiile împotriva rasismului și a lăudat gestionarea crizei de sănătate legată de epidemia de coronavirus. Dar nu a reușit să mobilizeze electoratul așa cum și-ar fi dorit, iar acest lucru s-a datorat celei mai importante rețele sociale a momentului: TikTok.

Donald Trump a sperat să-și relanseze campania pentru un al doilea mandat la Casa Albă cu acest miting, dar mobilizarea mulțimii nu a fost conform așteptărilor. Președintele american a învinovățit mass-media, despre care a spus că a descurajat susținătorii să participe la întâlnire.

De asemenea, el a criticat comportamentul protestatarilor din afara sălii, fără să recunoască faptul că multe locuri din complexul sportiv de unde vorbea erau goale.

Multe locuri goale în sală

Directorul său de campanie, Brad Parscale, a recunoscut că cifrele au fost sub așteptări, învinovățind „protestatarii radicali” și „mass-media”. Un discurs al președintelui, inițial programat la intrarea în sală, pentru cei care ar fi avut ghinionul să nu aibă acces în sală, a fost anulat în ultimul moment.

Donald Trump a spus luni într-un tweet că „aproape un milion” de oameni au solicitat bilete pentru întâlnire.

O mișcare pornită pe platforma socială TikTok

Potrivit agenției americane de știri Bloomberg, președintele a fost victima unei mișcări de pe rețeaua de socializare TikTok, unde utilizatorii s-ar fi mobilizat pentru a rezerva locuri la întâlnirea președintelui Trump fără să fi avut vreodată intenția de a merge acolo.

Se spune că sloganul a început în sfera K-Pop și a fost, printre altele, amplificat de Daniel Elijah și cei 435.000 de abonați ai săi. CNN menționează, de asemenea, un videoclip viral al unei bunici care îndemna oamenii să-și rezerve biletele pentru spectacol dar să nu meargă acolo.

Este însă imposibil să cuantificăm cu exactitate impactul acestei mișcări asupra întâlnirii, dar multe videoclipuri în care utilizatorii explică că nu vor merge pe site sunt disponibile pe rețelele de socializare.

Steve Schmidt, fost consilier al George W. Bush și John McCain, a declarat pe Twitter că fiica sa și prietenii ei de 16 ani au comandat sute de bilete la întâlnire, fără să plănuiască să participe la miting. „Ai fost păcălit de adolescenții americani”. I-a spus el lui Donald Trump.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook