Donald Trump nu a pierdut încă alegerile. Cum poate câștiga un nou mandat

Donald Trump nu a pierdut încă alegerile. Cum poate câștiga un nou mandat

Dick Morris, analist, consultant politic, dar și fost consilier al președintelui Bill Clinton, explică de ce, în opinia sa, Donald Trump nu a pierdut încă alegerile și de ce pârghii s-ar putea folosi acesta pentru a-și asigura un nou mandat.

1.Doar colegiile electorale ale statelor americane pot declara drept câștigător un candidat. Este iresponsabil să-l numești „președinte-ales” pe Biden bazându-te pe proiecțiile canalelor mass-media.

2.Renumărarea voturilor din Arizona, Georgia și alte state cheie poate lucra în favoarea lui Trump, deoarece majoritatea erorilor se produc în cadrul voturilor prin poștă. Din totalul voturilor exprimate pentru Biden, două treimi au fost prin proștă sau la distanță, de unde rezultă că acesta va avea cele mai multe voturi deduse.

3.Canalele mass-media îi atribuie în acest moment 214 electori lui Trump (270 este numărul necesar pentru a câștiga)

4.Numărătoarea nu s-a terminat în Alaska, dar Trump conduce detașat, așa că are cele mai mari șanse de a câștiga încă 3 electori. Ar ajunge astfel la 217.

5.Trump conduce și în North Carolina (15 electori), iar avansul de 75.000 de voturi nu a fost diminuat până acum. Cu siguranță va câștiga statul și va ajunge la un scor de 232.

6.Deficitul de 30.000 de voturi pe care Trump îl avea vineri în Arizona s-a redus la 18.500 până sâmbătă, moment în care mai erau 100.000 de voturi de numărat. Voturile de aici vor fi renumărate și așa cum precizam la punctul 2, este foarte probabil ca Biden să piardă din voturile la distanță. Dacă Trump primește cele 11 voturi electorale din Arizona, ajunge la 243.

7.În Georgia (16 electori), Biden are un avans de doar 8.400 de voturi. La renumărare, ar putea pierde statul. Trump ar ajunge la 259.

8.Aceeași situație în Wisconsin, cu mențiunea că procesul de renumărare din acest stat o demonstrație de corectitudine și transparență, deci Trump poate întoarce rezultatul în favoarea lui – ar ajunge la 269.

9.Pennsylvania, 20 de voturi, Curtea Supremă a dictat numărarea voturilor care au ajuns până pe 6 noiembrie, cel târziu, dar au fost expediate înainte de ziua alegerilor, 3 noiembrie. Voturile care nu respectă aceste condiții sunt respinse. Biden are aici un avans de 37.000 de voturi, dar numărul de celor sosite mai târziu depășește în mod cert această cifră. Dacă Trump reușește că câștige Pennsylvania, ajunge la 289 de voturi.

Cât despre o renumărare în acest stat, legea permite o asemenea măsură doar dacă diferența este mai mică de 0,5%, dar nu este cazul aici.

Sursa: The Western Journal

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook