Doar cei foarte bătrâni sau foarte bolnavi mor de Covid dacă sunt vaccinați, arată un studiu italian

Doar cei foarte bătrâni sau foarte bolnavi mor de Covid dacă sunt vaccinați, arată un studiu italian

Este foarte puțin probabil ca persoanele vaccinate împotriva Covid-19 să moară din cauza bolii, cu excepția cazului în care sunt foarte bătrâni și suferă deja de alte afecțiuni grave înainte de a se contamina, arată un studiu realizat în Italia de Institutul Național de Sănătate (ISS). Raport periodic al ISS pe tema Covid-19 indică faptul că vârsta medie a persoanelor care au murit deși erau vaccinate este de 85 de ani. În medie, majoritatea aveau cinci boli subiacente.

Vârsta medie a celor care au decedat din cauza Covid dar nu erau vaccinați este de 78 de ani, cu patru afecțiuni preexistente.

Problemele cardiace, demența și cancerul s-au dovedit a fi mai frecvente în eșantionul celor vaccinați care au decedat.

Analiza, efectuată din februarie până pe 5 octombrie 2021, a studiat dosarele medicale ale 671 de persoane nevaccinate și a 171 complet vaccinate, care au decedat din cauza Covid.

Au existat 38.096 de decese Covid în Italia, în perioada analizată.

Dintre acestea, 33.620 s-au produs la persoane nevaccinate, 2.130 au primit o singură doză sau au fost infectate la scurt timp după vaccinare, înainte ca anticorpii să se fi format, iar 1.440 erau complet vaccinate.

La începutul lunii octombrie, Italia a atins obiectivul de a vaccina complet 80% din cetățenii cu vârsta peste 12 ani, un prag pe care guvernul îl indicase ca fiind suficient pentru a oferi un grad semnificativ de siguranță împotriva virusului.

Deși obiectivul a fost atins, din 15 octombrie guvernul a introdus permisele de sănătate Covid-19 obligatorii pentru toți angajații, fie că lucrează la stat sau la privat. Măsura a declanșat proteste violente în mai multe orașe, inclusiv în Capitală.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook