Discursul fiicei lui Ivan Patzaichin la înmormântarea tatălui: „A iubit viața și viața l-a iubit”

Discursul fiicei lui Ivan Patzaichin la înmormântarea tatălui: „A iubit viața și viața l-a iubit”

Marele canoist Ivan Patzaichin, de patru ori campion olimpic, a fost condus ieri pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc cu onoruri militare și trei focuri de armă. Fiica lui Patzaichin a ținut un discurs emoționant la finalul slujbei religioase.

S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru mine, pentru mulţi, tata a fost «Ivan inimă de aur». De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun. (…) Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele, iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!“, a spus Ivona.

Pentru că avea grad de general, Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare. Avea 71 de ani, suferea de o boală incurabilă și a murit duminică la Spitalul Elias.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook