Activistă sau artistă? Greta Thunberg a renunțat la discursul pentru mediu și a cântat și dansat pe scena Climate Live

Activistă sau artistă? Greta Thunberg a renunțat la discursul pentru mediu și a cântat și dansat pe scena Climate Live

Tânăra activistă de mediu Greta Thunberg și-a surprins spectatorii care s-au prezentat sâmbătă la Climate Live, în Stockholm. Greta Thunberg a ajuns pe scenă nu pentru a susține un discurs, ci pentru a face spectacol. Însoțită de un alt activist și co-organizator al evenimentului, tânăra a început să danseze și să interpreteze unul dintre hiturile anilor ’80 „Never Gonna Give You Up” a lui Rick Astley.

Evenimentul a fost organizat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la situația de urgență climatică înaintea COP26, care va avea loc la Glasgow în perioada 1-12 noiembrie. Tânăra a decis o abordare umoritstică alegând acest cântec. Hitul anilor ’80 a devenit în ultimii ani un „meme” în cultura web.

Intervievată de ziarul suedez Aftonbladet, Greta Thunberg a spus: „Am vrut să le oferim activiștilor o surpriză frumoasă, pentru că știm că au lucrat din greu la acest concert. Suntem totuși adolescenți care fac glume, nu doar niște copii supărați, așa cum ne descrie presa de multe ori”. Ea a vorbit și despre COP26: „În stadiul actual al lucrurilor, aceast COP nu va aduce mari schimbări”.

Sursa: Le Soir

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook