Directorul financiar al Trump Organisation a fost arestat, dar pledează nevinovat pentru acuzația de evaziune fiscală

Directorul financiar al Trump Organisation a fost arestat, dar pledează nevinovat pentru acuzația de evaziune fiscală
Allen Weisselberg și Donald Trump. Foto: AP

Directorul financiar al companiei deținute de fostul președinte american, Trump Organisation, pledează nevinovat în fața tribunalului pentru neplata taxelor aferente unui venit de 1,7 milioane de dolari. Atât Allen Weisselberg, cât și compania pe care o reprezintă nu recunosc implicarea în activități de evaziune fiscală.

Este primul proces pe care autoritățile din New York îl deschid în urma unei investigații care a durat mai bine de doi ani asupra afacerilor lui Donald Trump.

Rechizitoriul nu îl citează însă pe fostul președinte ca fiind implicat în vreo infracțiune.

Weisselberg, în vârstă de 73 de ani, a fost condus în sala de judecată încătușat. A fost surprins joi intrând într-o clădire din Manhattan care adăpostește biroul procurorului districtual, însoțit de avocatul său, scrie The New York Times.

Schemă de evitare a taxelor

Potrivit rechizitoriului depus miercuri, începând cu anul 2005, Weisselberg și Trump Organisation au păcălit statul prin plata „la negru” a unor angajați cu funcții superioare.

„Timp de 15 ani au evitat plata taxelor către stat prin achitarea salariilor ‘la negru'”, declară procurorul Carey Dunne.

„Totul a fost pus la cale de către conducătorii companiei, care realizau profit în nume personal sau în numele companiei prin acordarea de măriri salariale ținute secrete, păcălind astfel statul”, spune el.

Reacția Trump Organisation

Trump Organisation este o companie nelistată la bursă care deține terenuri de golf, hoteluri și proprietăți de lux.

Alan Futerfas, avocat al companiei, spune că oficialii Trump Organisation sunt „foarte optimiști” și consideră că acuzațiile nu le vor afecta afacerile.

„Dacă numele companiei era altul, nu cred că ar fi fost aduse aceste acuzații”, le-a spus el reporterilor prezenți la proces.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook