Didier Raoult| Virusul suferă mutații și este mai puțin periculos decât în primăvară: „Este o altă boală!”

Didier Raoult| Virusul suferă mutații și este mai puțin periculos decât în primăvară: „Este o altă boală!”

Într-un videoclip, Didier Raoult își reafirmă comentariile făcute săptămâna trecută în fața comisiei de anchetă a Senatului. Pentru profesor, virusul a suferit mutații și este mai puțin periculos decât în ​​primăvară.

„Există o creștere a cazurilor diagnosticate, fără a crește rata mortalității”, spune el.

Și adăugă că „Epidemia actuală nu are nimic de-a face cu cea din luna martie-aprilie, este o altă boală!”.

Afirmații care nu sunt deloc împărtășite de alți medici, cum ar fi Bruno Megarbane, șeful unității de terapie intensivă a spitalului Lariboisière: „Nu aș spune că este o altă boală, dar posibil o boală cu profil epidemic modificat, datorită măsurilor de prevenție care au fost luate pentru a preveni contaminarea.”.

Profesorul Raoult mai spune că “în Africa, rata mortalității e foarte scăzută și rămâne scăzută; sunt mai multe explicații, dar realitatea este că, în Africa, toata lumea ia medicamente antipaludeene, nu numai clorochină, și că Africa este protejată pentru că aceste molecule sunt prescrise pe scară largă.”.

« De ce mortalitatea e mai mare în Florida decât în Cuba, care se află la distanță mică? Probabil din cauza utilizării hidroxiclorochinei… această diferență va trebui studiată.”.

Despre sezonalitatea virusului

“În America de Sud și Asia a existat un al doilea val cu o curbă epidemică care seamănă cu cea din emisfera Nordică din primăvară, deci s-ar putea să fie un virus sezonier.”.

O comparație a situației din Marsilia între perioadele ianuarie-mai și mai-septembrie, ca număr de spitalizări și mortalitate arată că lucurile sunt foarte diferite; la același număr de infectați, procentul de decese și de reanimari este mult mai mic decât în primăvară.

Exista un articol recent, apărut în The Lancet, care arată că virusul are o mutație care l-a făcut să piardă o parte dintr-o gena; același lucru s-a întâmplat și cu SARS, în 2002, care a pierdut severitatea infectării iar răspunsul inflamator a scăzut.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook