Armata americană a dezvoltat un vaccin eficient împotriva tuturor mutațiilor SARS-CoV-2. Serul intră în ultimele faze de testare

Armata americană a dezvoltat un vaccin eficient împotriva tuturor mutațiilor SARS-CoV-2. Serul intră în ultimele faze de testare

Peste câteva săptămâni, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed vor anunța dezvoltarea unui vaccin care este eficient împotriva SARS-CoV-2 și a tuturor variantelor sale, chiar și a Omicron, dar și a virusurilor anterioare de origine SARS, care au ucis în trecut milioane de oameni din întreaga lume.

Laboratorul Armatei a primit prima secvențiere ADN a SARS-CoV-2 la începutul anului 2020. Filiala de boli infecțioase a Walter Reed a decis să se concentreze pe realizarea unui vaccin care să funcționeze nu numai împotriva tulpinii existente, ci și împotriva tuturor potențialelor variante.

Vaccinul Spike Ferritin Nanoparticle Covid-19 de la Walter Reed, sau SpFN, a fost testat pe animale la începutul acestui an, cu rezultate pozitive. Faza 1 de testare pe oameni s-a încheiat luna aceasta, din nou cu rezultate pozitive, care sunt în curs de revizuire finală, spune dr. Kayvon Modjarrad, directorul diviziei de boli infecțioase de la Walter Reed.

Spre deosebire de vaccinurile existente, SpFN de la Walter Reed folosește o proteină în formă de minge de fotbal, cu 24 de fețe, pentru vaccinul său, ceea ce permite oamenilor de știință să atașeze vârfurile mai multor tulpini de coronavirus pe diferite fețe ale proteinei.

Testele pe oameni au durat mai mult decât era de așteptat, deoarece laboratorul trebuia să testeze vaccinul pe subiecți care nu fuseseră nici vaccinați, nici infectați anterior cu Covid.

Creșterea ratelor de vaccinare și răspândirea rapidă a variantelor Delta și Omicron au făcut acest lucru dificil.

Ultimele faze de testare

„Nu există nicio modalitate de a scăpa de Omicron. Nu îl vei putea evita. Cred că, destul de curând, fie întreaga lume va fi vaccinată, fie va fi infectată”, spune Modjarrad.

Următorul pas este să vedem modul în care noul vaccin pan-coronavirus acționează la persoanele care au fost vaccinate sau infectate anterior. Walter Reed lucrează cu un partener din industrie, care nu a fost încă numit.

„Trebuie să facem o evaluare în mediul real și să încercăm să înțelegem cum funcționează vaccinul la un număr mult mai mare de indivizi care au fost vaccinați inițial cu un alt produs… sau au fost deja bolnavi”, menționează Modjarrad, adăugând că noul vaccinul va trebui în continuare să treacă prin teste de fază 2 și 3.

Modjarrad spune că aproape toți cei 2.500 de angajați de la Walter Reed au avut un anumit rol în dezvoltarea vaccinului, care a durat aproape doi ani.

Sursa: Defense One

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook