Democrata Alexandria Ocasio-Cortez poartă o rochie cu mesajul „Impozitează-i pe bogați” la Met Gala, unde biletul de intrare este 35.000 de dolari

Democrata Alexandria Ocasio-Cortez poartă o rochie cu mesajul „Impozitează-i pe bogați” la Met Gala, unde biletul de intrare este 35.000 de dolari

Membră a Camerei Reprezentanților în Congresul Statelor Unite, Alexandria Ocasio-Cortez a participat la Met Gala purtând o rochie albă, creată de Brother Vellies, care avea scris pe spate „Tax the rich”  cu litere roșii. Intenția era de a trimite un mesaj în cadrul unui eveniment exclusivist la care participă vedete milionare, actori bogați, societăți de fonduri din New York și membri din înalta societate.

Un bilet costă 35.000 de dolari, iar pentru a rezerva o masă trebuie să scoți din buzunar cel puțin 200.000 de dolari. Însă congresmena din New York și-a exprimat clar părerea.

„Am început într-adevăr să vorbim despre ce înseamnă să fii o femeie de culoare din clasa muncitoare la Met”, a spus congresmena pe covorul roșu. „Și am spus că nu putem să ne jucăm, dar trebuie să spargem al patrulea zid și să provocăm unele instituții”.

Desigur, există o oarecare îndrăzneală în alegerea ei vestimentară. Linia lui James Vellies Brother este adesea purtată de vedete, printre care Beyoncé, Meghan Markle, Zendaya, Rihanna și Lady Gaga. Pe lângă brandul de lux, James este și fondatorul 15percent Pledge, un organism nonprofit care solicită mărcilor să „cedeze 15% din spațiul lor de raft pentru întreprinderile deținute de persoane de culoare”.

Fashion Forward?

Nu a durat mult până când rochia și mesajul au apărut pe Twitter. Până luni seara existau deja 100.000 de tweet-uri dedicate legate de Alexandria Ocasio-Cortez.

Vanessa Friedman, director / critic de modă la New York Times, a scris pe Twitter: „Alexandria Ocasio-Cortez participă la #MetGala, unde biletul este 35.000 de dolari, într-o rochie Brother Vellies pe care scrie Tax the rich.”

Mulți utilizatori și-au arătat rapid sprijinul pentru declarația lui Ocasio-Cortez. David Sirotat de la DailyPoster.com, spune: „Mă bucur foarte mult că @AOC a transmis în timpul unei gale de oameni bogați că trebuie să-i taxăm pe bogați.”

Conservatorii denunță ipocrizia

Însă nu a durat mult până când unii dintre conservatori au criticat-o, nu doar pentru purtarea unei rochii de designer, ci chiar pentru participarea la eveniment.

„Nu poți să inventezi aceste lucruri – @AOC participă la Met Gala (cât costă un bilet?), îmbrăcată într-o rochie care probabil costă o avere … dar are un mesaj woke: „Impozitează-i pe bogați”. Poate să taxeze rochia? De fapt, ar putea produce mai mult”, scrie fostul secretar de presă de la Casa Albă, Sean Spicer.

Donald Trump Jr. adaugă: „Ce o face pe @AOC o impostoare mai mare: rochia „Impozitează-i pe bogați” purtată atunci când stă cu multe personaje bogate de stânga sau lipsa măștilor, după ce în ultimele 18 luni a fost una dintre cele mai mari susținătoare a măsurii?”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook