Vietnamezul care a supraviețuit 40 de ani în junglă moare de cancer după 8 ani de „viață modernă”, cu alcool și alimente procesate

Vietnamezul care a supraviețuit 40 de ani în junglă moare de cancer după 8 ani de „viață modernă”, cu alcool și alimente procesate
Ho Van Lang trăia în junglă de la vârsta de doi ani

„Adevăratul Tarzan”, care a trăit în jungla vietnameză timp de 40 de ani, a murit de cancer la ficat după opt ani  petrecuți în „lumea civilizată”. Avea 52 de ani. Ho Van Lang a cedat bolii săptămâna trecută, după ce a supraviețuit 41 de ani în junglă, împreună cu tatăl său, care a fugit în jungla în 1972, când bombardamentele Statelor Unite din timpul războiului din Vietnam i-au ucis jumătate din familie.

Cei doi au restabilit contactul cu societatea vietnameză în 2013 și credeau că războiul din Vietnam continuă. Au intrat într-un sat și au cerut ajutor medical pentru tatăl lui Lang, Van Van.

Prietenul lui Lang, Alvaro Cerezo, spune că revenirea la viața „modernă” a avut probabil consecințe fatale pentru el, după ce a început să mănânce alimente procesate și, uneori, să bea alcool.

„Sunt atât de trist să-l văd plecând, dar pentru mine trecerea lui este, de asemenea, o eliberare, pentru că știu că a suferit în ultimele luni”, spune Cerezo.

„Era o ființă deosebită, să-l uit va fi imposibil, îmi va fi dor de el în fiecare zi.”

Schimbare drastică

„Dar nu mi-a plăcut să-l văd trăind în civilizație. M-a îngrijorat întotdeauna că organismul lui nu vor putea face față unei schimbări atât de drastice.”

Cerezo l-a cunoscut pe Lang la doi ani după întoarcerea din junglă, prin colaborarea cu Docastaway – o organizație care ajută oamenii care doresc să evadeze din civilizație și să petreacă câteva zile sau săptămâni complet singuri, pe o insulă pustie.

Cerezo a scris o carte despre viața lui Lang și acum a compilat un montaj de filmări pe care le-a făcut atunci când cei doi locuiau împreună în junglă.

„La doi ani după ce a fost readus în civilizație, m-am dus să-l caut pe Ho Van Lang în satul său pentru a vedea dacă mă va învăța câteva noi tehnici de supraviețuire pe care să le pot aplica în insulele deșertice. Conexiunea dintre noi a fost imediată, deoarece Lang nu și-a imaginat că cineva ar fi interesat de abilitățile sale de supraviețuire și a fost atât de fericit să mi le arate pe toate.”

„A fost atât de încântat încât a decis să mă ducă adânc în junglă și să-mi arate locul în care a trăit toată viața. Am petrecut o săptămână trăind la casa lui din junglă, unde a locuit patru decenii.”

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook